Archieven

Dit bericht is 1048 keer gelezen

boekwinkelLEKKERKERK – Lekkerkerk moest het even stellen zonder boekhandel. Maar er is goed nieuws: de winkel heropent binnenkort haar deuren aan het Raadhuisplein. Nieuwe trotse eigenaar is ondernemer Willem Willemsen. Hij kwam vrijdagmiddag aan het woord in de Infoshow van RTV Krimpenerwaard.

Willemsen runt samen met zijn vrouw Marianne een bedrijf in dienstverlening. “We leveren mensen bij receptiediensten in hotels. Zowel overdag, ‘s avonds als ‘s nachts”, vertelde Willemsen in de uitzending. Het bedrijf had ruim acht jaar kantoor in Schoonhoven, maar dat werd te klein. Een grotere ruimte werd gevonden in een pand op de hoek van het winkelcentrum in Lekkerkerk. “Na een verbouwing kwamen we er achter dat het eigenlijk nog te klein was. Toen kwam de naastgelegen boekhandel vrij, The Read Shop. Besloten werd om daar kantoorruimte te maken, maar dat was weer te groot. Nu wordt een klein stukje voor kantoor gebruikt en het andere deel blijft boekhandel en die zetten wij dus voort.”

Willemsen kwam ter oren dat vele dorpsbewoners de plaatselijke kantoorboekhandel misten, nadat de vorige eigenaar de stekker er had uitgetrokken. “Dagelijks zagen we vanuit ons kantoor mensen voor de deur staan, die het jammer vonden dat de zaak dicht was. Nu konden ze nergens op het dorp terecht voor hun tijdschriften, kranten, kantoorartikelen en kleine cadeaus. Ik dacht, kom laten wij het dan proberen. We zijn niet in zee gegaan met The Read Shop. Ook niet Primera of Bruna, we gaan het gewoon zelf exploiteren. Heb er een goed gevoel bij. Als naam is gekozen voor SaNorMa Boekwinkel Lekkerkerk, naar onze drie kleinkinderen Sanna, Norah en Matthijs.”

Begrip
Een eerste goede zet van Willemsen is om Toos Hengstmengel terug te halen. De 71-jarige Lekkerkerkse keert na twee jaar terug op haar oude stek, waar ze vele jaren gewerkt heeft. “Een begrip op het dorp en in de winkel. Zelf hebben we er niet zoveel verstand van, dus met Toos en wat andere dames eromheen, moet het zeker wel lukken. Winst voor het dorp dat er toch een winkel openblijft. Niet weer een leeg winkelpand.”

De planning is om de winkel op maandag 4 februari ter heropenen. “Eigenlijk stond het voor maart gepland, maar er blijkt zoveel vraag naar, dat we het naar voren hebben gehaald. We gaan gewoon open, een officieel moment volgt later wel.”

Dit bericht is 1048 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief