Archieven

Dit bericht is 5868 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL – Kaasboerderij Boer Bas aan de Tiendweg West in Ouderkerk aan den IJssel verkoopt al jaren zelfgemaakte boerenkaas in allerlei varianten. Een deel daarvan vindt zijn weg naar afnemers in binnen- en buitenland, een ander deel wordt rechtstreeks aan de consument verkocht.

“Vroeger deden we dat vanuit huis, maar dat liep door de toenemende belangstelling een beetje uit de hand”, vertelde Emmie Verkuil-van der Bas -de dochter van- een jaar geleden al.

Besloten werd toen het oude boenhok naast de boerderij om te bouwen tot een kaaswinkel waar alle producten goed konden worden uitgestald. Een knusse winkel, waar niet alleen kaas uit de eigen kaasmakerij wordt verkocht, maar ook allerlei streekproducten over de toonbank gaan. Scharreleieren uit Zevenhuizen, boerenijs uit Haastrecht, melk van de eigen koeien en zuivel uit Oudewater, stadsbier uit Schoonhoven, jam van bessentuin De Rode Mus en vruchtensappen van Schulp, om zomaar eens een paar producten uit de Krimpenerwaard en het Groene Hart te noemen.

Producten waar niet alleen liefhebbers uit de directe omgeving op afkomen. Toevallige passanten stappen regelmatig van hun fiets (de boerderij ligt langs een druk bereden fietsroute) en kenners komen er speciaal voor naar Ouderkerk.

Gerbera’s uit Zevenhuizen
Sinds deze week heeft de kaaswinkel van Boer Bas er een nieuw streekproduct bij. Bloemen! Voorlopig alleen nog gerbera’s en orchideeën maar als het gaat lopen komen er misschien ook wel andere soorten in het assortiment.

“De oorzaak van deze uitbreiding is een direct gevolg van de coronacrisis”, aldus Emmie. “Onze leverancier van eieren in Zevenhuizen vertelde dat één van zijn buren, een bloemkweker, behoorlijk in de problemen zit.” Normaal gesproken gaan zijn bloemen naar de veiling, maar omdat de export vrijwel tot stilstand is gekomen werd zijn productie al wekenlang doorgedraaid en moest hij een groot deel van zijn bloemen vernietigen. “Zonde”, vond Emmie. Ze ging een praatje met de kweker maken en regelde dat een deel van zijn dagopbrengst naar haar winkel komt. “Weer een streekproduct dat rechtstreeks van de producent naar de consument gaat. Dat past precies in onze filosofie.”

Een kort berichtje in de krant was voldoende om op de eerste verkoopdag een grote stroom klanten op gang te brengen. Voor het officiële openingsuur stonden de eerste belangstellenden al voor de deur en net na het middaguur verscheen een mededeling op de Facebookpagina van Kaasboerderij Boer Bas dat de voorraad was uitverkocht en er nieuwe aanvoer onderweg was. In amper drie uur tijd gingen er enkele honderden bossen gerbera’s over de toonbank. Een mooi succes in deze bijzondere tijden!

Kaasboerderij Boer Bas is gevestigd aan de Tiendweg West 1 in Ouderkerk aan den IJssel. Openingstijden van de winkel: maandag tot en met zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur.


Dit bericht is 5868 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief