Archieven

Dit bericht is 861 keer gelezen

HAASTRECHT – Het is de vrijwilligers in Haastrecht gelukt om dit jaar eindelijk weer een huttendorp te organiseren. Na 2 jaar geen huttendorp door alle Coronamaatregelen wordt er nu vanaf 15 augustus weer volop getimmerd op het grasveld aan de Spechtstraat. Het huttendorp wordt in Haastrecht al voor de 35e keer georganiseerd en daar is voorzitter Adri Bakker maar wat trots op. Adri is al vanaf het eerste Huttendorp, in 1988, betrokken bij de organisatie.

Dit jaar is er door de organisatie gekozen voor het thema Boerderij: “dit thema hebben we niet gekozen gezien de actualiteit maar het is wel een bijkomend voordeel. We zullen ook wel aandacht besteden aan de problemen waar boeren in de huidige tijd tegenaan lopen”

Elke dag zijn de kinderen vanaf groep 3 tot en met de brugklas van 9 tot 5 uur welkom op het terrein. Op maandagochtend is het verstandig om al iets eerder naar het bouwterrein te komen want dan worden de naam van het terrein en de burgemeesters bekend gemaakt. De naam van het huttendorp word bedacht door de kinderen zelf. Kinderen kunnen een naam inleveren en de winnaar krijgt een prijsje op maandagochtend.

Naast het bouwen van hutten zijn er nog tal van activiteiten te doen tijdens de huttendorp week. Zo gaan de kinderen van groep 7 en 8 op maandagavond lasergamen in het Haastrechtse bos. Op dinsdagochtend kunnen kinderen die dat willen meedoen aan een volleybal activiteit in de sporthal. Dinsdagmiddag is er een speurtocht met QR codes in het bos en woensdagochtend trekken de kinderen gezamenlijk naar het terrein van VV Haastrecht waar Yellow Bellies (De Buitenspeelse opvang red.) een activiteit organiseert. Na deze activiteit is er een gezamenlijke lunch die wordt aangeboden door de Haastrechtse ondernemers. Woensdagmiddag gaan de oudere kinderen naar de Polsstokvereniging in de Vlist en leren ze de fijne kneepjes van deze sport waarna er ‘s avonds een playbackshow zal worden georganiseerd.

Donderdagochtend is er een theatervoorstelling die opgevoerd zal worden door de kerken uit Haastrecht en op donderdagmiddag wordt er in de IJssel gevist. Vanaf 16:00 zullen ouders en de organisatie dan de hutten weer afbreken maar dat betekend niet het einde van de festiviteiten. Vrijdagochtend worden er oud hollandsche spelletjes gespeeld en zal ook de Brandweer voor verkoeling zorgen. Om 17:00 uur wordt dan het Huttendorp afgesloten met het gezamenlijk patat eten en worden de burgemeesters van het huttendorp bedankt voor hun taak.

Om het huttendorp ook dit jaar weer een succes te laten zijn is de hulp van ouders hard nodig. Vooral op zaterdag met het naar het terrein brengen van het hout en op donderdag met het afbreken zijn er vele handen nodig. Ook in de week zelf zijn handjes van ouders welkom om de activiteiten te begeleiden.

Adri Bakker, voorzitter van het Huttendorp, laat weten dat ze heel blij is met alle sponsoren die elk jaar weer klaar staan om hun bijdrage te leveren aan het Huttendorp. Ze merkt wel dat het aantal vrijwilligers dat wil helpen erg is afgenomen en om die reden is er ook een noodkreet geplaatst op de Facebookpagina van het Huttendorp die tot gevolg had dat veel ouders zich alsnog hebben aangemeld.

Kinderen hebben zich al kunnen inschrijven maar voor wie dat nog niet gedaan hebben is het ook nog mogelijk om zich bij het Huttendorp zelf aan te melden. De kosten voor het Huttendorp zijn €17,50.

Dit bericht is 861 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief