Archieven

Dit bericht is 2995 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Wethouder Ria Boere van de gemeente Krimpenerwaard is teleurgesteld over het besluit van gisterenavond dat er geen oeververbinding komt tussen Krimpen aan de Lek en Ridderkerk. Anderzijds is ze verheugd over de 90 miljoen euro die is toegezegd voor het oplossen van de verkeersknelpunten rond de Algracorridor tussen Capelle en Krimpen aan den IJssel.

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag, de provincie Zuid-Holland, gemeente Rotterdam en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat namen dinsdagavond laat het besluit dat er een nieuwe oeververbinding wordt aangelegd tussen de Rotterdamse wijken Feijenoord en Kralingen, om de bereikbaarheid van de regio te verbeteren.

Wethouder Ria Boere: “We hadden natuurlijk het liefst een keuze voor de verbinding Ridderkerk-Krimpenerwaard gezien. Toch zijn onze inspanningen niet voor niets geweest. Er is ook besloten dat er 90 miljoen euro beschikbaar komt voor een duurzame oplossing van de Algeracorridor. Daar ben ik heel blij mee. De bereikbaarheid van de Krimpenerwaard krijgt nu de aandacht die het al jaren verdient. Een erkenning van de meerwaarde die een beter bereikbare Krimpenerwaard voor de regio kan bieden.”

Boere geeft verder aan dat de gemeente Krimpenerwaard er samen met de partners in de regio en de provincie Zuid-Holland het maximale hebben uitgehaald. “We staan op de kaart, zowel landelijk als in de regio. Voor de economie was de extra oeververbinding echt de beste oplossing geweest. Een duurzame oplossing van de Algeracorridor samen met de verbetering van de doorstroming op de A16 is al een goede stap voorwaarts.”

De bereikbaarheid van de Krimpenerwaard wordt aanzienlijk verbeterd met het nu bedachte maatregelenpakket. Een studie naar de uitwerking van de maatregelen kan in gang worden gezet. Ook de alternatieven van meedenkende inwoners en ondernemers worden hierbij betrokken. Boere: “Ik heb nog wel m’n zorgen over de uitvoering van het traject. Het verdere onderzoek blijven we daarom op de voet volgen.”

Boere kwam woensdagochtend aan het woord op de radio bij RTV Krimpenerwaard.

Dit bericht is 2995 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief