Archieven

Dit bericht is 576 keer gelezen

kaaskeuring1VLIST – De Goudse rauwmelkse boerenkaas van kaasboerderij Van Eijk in Vlist heeft het certificaat ‘Erkend Streekproduct’ gekregen. Daarmee is het bedrijf van Adrie en Henriëtte van Eijk de 52e producent van een erkend ‘Groene Hart Streekproduct’.
Van Eijk is één van de weinige bedrijven in Nederland die nog kaas maken in de traditionele houten vaten. Dat komt volgens Stichting Groene Hart Streekproducten de smaak ten goede. En dat blijft niet onopgemerkt, want in 2015 werden Adrie en Henriëtte van Eijk winnaar van de Cum Laude Award voor hun overjarige boerenkaas.
Het melkveebedrijf van Van Eijk staat langs het riviertje de Vlist. De melk waarvan de kaas gemaakt wordt is afkomstig van de eigen koeien. De kaas wordt gerijpt op houten planken in de eigen opslag. Zo’n tachtig procent van de kaas gaat naar de handel Remijn. De rest wordt aan huis verkocht of op de verschillende markten en fairs.
Als licentiehouder kent Stichting Groene Hart Streekproducten het keurmerk ‘Erkend Streekproduct’ toe aan producten uit het Groene Hart die daarvoor in aanmerking komen en waarop door de producent prijs wordt gesteld. Aan het keurmerk zijn eisen verbonden wat betreft de herkomst van de grondstoffen, de verwerking in de streek, de toegevoegde waarde voor de streek en duurzaamheid.

Dit bericht is 576 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief