Archieven

Dit bericht is 934 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – In de commissievergadering van dinsdagavond 18 mei werd een boom opgezet over het collegevoorstel om meer bomen in de verschillende kernen van de gemeente Krimpenerwaard te planten.

VVD-commissielid Irene Vermeulen stelde dat waar het planten van bomen is bedoeld om de CO2-reductie te verminderen, er beter ingezet kan worden op het uitbreiden van led-straatverlichting om dat doel te realiseren.

Erik van der Does De Bye van de ChristenUnie vroeg zich af hoe – in tijden van bezuiniging – een uitgave van ruim elfhonderd euro per boom naar de inwoners kan worden verdedigd.

Aris Maat (PvdA) herinnerde zich de de boomplantdagen uit zijn schoolperiode. “De toen geplante bomen bleken soms een paar jaar later zonder mededogen weer gekapt te worden.” Hij riep in herinnering dat zijn partij al jaren voor meer bomen pleit. “We zijn blij dat er nu eindelijk een voorstel ligt.”

En hoe staat het met de herplantplicht van gesnoeide bomen?, vroeg Ad Struijs van Pro Krimpenerwaard zich af. “Worden deze nu wel of niet meegerekend in het plan van de wethouder?”

Peter Gabeler van Lokaal op 1 vroeg zich af of het wel verstandig is om de bekostiging van het plan uit de ‘Eneco-gelden’ te financieren.

Wethouder Ria Boere gaf aan de opmerkingen nog eens op zich in te laten werken en bij de volgende commissievergadering met een aangepast voorstel te komen. “Het streven is te zorgen dat iedereen door de bomen het bos kan blijven zien.”

Dit bericht is 934 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief