Archieven

Dit bericht is 4239 keer gelezen

BERGAMBACHT – Boosteren zonder afspraak is vanaf eind deze week mogelijk bij de GGD-locatie in zalencentrum De Waard in Bergambacht.

Omdat veel mensen inmiddels al een booster hebben ontvangen, loopt het aantal afspraken voor de boosterprik de komende weken terug, meldt de GGD. “Hierdoor kunnen we op sommige locaties meer prikken zetten dan er afspraken gepland staan. Daarom starten we in fases met boosteren zonder afspraak. Op deze manier hopen we het nog makkelijker te maken voor mensen om een boosterprik te halen.”

Belangstellenden moeten wel rekening houden met een eventuele wachttijd.

Vanaf aanstaande vrijdag 14 januari is het voor het eerst mogelijk om zonder afspraak langs te komen voor een boosterprik in Bergambacht. Er is geen vrije inloop op de andere vaccinatielocaties in Hollands Midden. De GGD maakt iedere week bekend op welke locaties de booster zonder afspraak mogelijk wordt.

Vaccineren kinderen 5-11 jaar
Alle kinderen van 5-11 jaar mogen binnenkort hun eerste prik tegen corona halen. Vanaf 18 januari krijgen kinderen een uitnodigingsbrief met informatie over de vaccinatie tegen corona. Ouders kunnen dan met het landelijke afsprakennummer bellen om een afspraak te maken voor hun kind. De kinderen krijgen twee prikken met een kinderdosis van het Pfizer-vaccin.

Drukte op testlocaties
Omdat de besmettingen toenemen, wordt het drukker op de testlocaties. Afgelopen week zijn er in de GGD-teststraten 29.092 inwoners van de regio getest, een stijging van 78 procent.

Ook het percentage positief geteste inwoners in de teststraten is sterk gestegen: van 30,5 procent naar 34,7 procent. Het hoogste percentage tot nu toe.

Omdat het druk is, kan het soms even duren voordat men getest kan worden. Via www.coronatest.nl kan eventueel naar een andere testlocatie in de buurt worden, waar men wellicht sneller terecht kan.

De GGD Hollands Midden test alleen op afspraak.

Cijfers regio Hollands Midden
Op dit moment heeft 85 procent van de 12-plussers uit de regio een eerste prik gehad. 84 procent van de 12-plussers is volledig gevaccineerd. Daarnaast is de boostercampagne in volle gang. Tot en met week 2 hebben 218.514 inwoners van onze regio een boosterprik gehad.

De coronacijfers per gemeente staan op www.eengezonderhollandsmidden.nl.

Dit bericht is 4239 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief