Archieven

Dit bericht is 934 keer gelezen

REGIO – Sinds deze week kunnen jongeren van 12 tot en met 17 jaar die dat willen een boostervaccinatie halen. De keuze voor een booster is vrijwillig en jongeren kunnen telefonisch een afspraak maken. Het is niet mogelijk om zonder afspraak langs te komen voor de vaccinatie, meldt de GGD.

Volgens de Gezondheidsraad is er geen medische noodzaak om alle jongeren een booster aan te bieden. “Hoewel de meeste jongeren na vaccinatie bijna niet ziek worden van de omikron-variant, kunnen er redenen zijn waarom jongeren een booster willen”, geeft de GGD Holland Midden aan. “Bijvoorbeeld omdat zij zelf kwetsbaar zijn of kwetsbare gezins- of familieleden willen beschermen.”

Jongeren die besloten hebben dat ze een boosterprik willen, kunnen daarvoor een afspraak maken bij de GGD via 0800-7070. De booster wordt in de regio Hollands Midden alleen op de vaste vaccinatielocaties gegeven.

Jongeren kunnen deze prik halen wanneer ze meer dan drie maanden geleden zijn gevaccineerd of corona hebben gehad.

Voor jongeren onder de 16 jaar geldt dat zij toestemming moeten hebben van hun ouder(s)/verzorger(s).

Testen
Het aantal testen in de GGD-teststraten bij inwoners van de regio Hollands Midden is met 29 procent gestegen. Het percentage positief geteste inwoners in de teststraten is ook opnieuw gestegen; van 63 procent vorige week naar 67,5 procent deze week. Het percentage positieve testen is bij alle leeftijdsgroepen (licht) gestegen. Bij de 31 tot en met 50-jarigen is de stijging het grootst. Het hoogste percentage positieven wordt gevonden onder jongeren van 11 tot en met 20 jaar (74 procent).

Op dit moment heeft 86 procent van de 12-plussers uit de regio een eerste prik gehad. 85 procent van de 12-plussers is volledig gevaccineerd. “Daarnaast is de boostercampagne in volle gang” aldus de GGD. ” Tot en met week 9 hebben 378.285 inwoners van onze regio een boosterprik gehad.”

Dit bericht is 934 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief