Archieven

Dit bericht is 1097 keer gelezen

HAASTRECHT – Eén van de recent geplaatste borden van de nieuwe beweegroute in Haastrecht is nu al ontvreemd. Dit tot ontsteltenis van Jolanda Gerbrandts van WelZijn Krimpenerwaard, één van de initiators van de route.

Op verschillende plekken in Haastrecht staan mozaïekborden waarop bewegingen zijn afgebeeld. Ze vormen een route door Haastrecht, bedoeld om inwoners in beweging te krijgen. Enkele weken terug verrichtte wethouder Lavinja Sleeuwenhoek de feestelijke opening van de beweegroute (foto). Door de recente diefstal is er nu al een hinderlijke onderbreking gekomen in het traject. “Het is jammer dat ze zo het plezier voor anderen wegnemen”, zei Jolanda Gerbrandts vrijdagmiddag in de uitzending van de Infoshow bij RTV Krimpenerwaard. “Daar wordt niet over nagedacht.”

De diefstal van het bord staat niet op zichzelf, weet Gerbrandts. “In het bewuste weekend zijn er meer dingen gesloopt in Haastrecht, onder andere bloembakken. Het gaat om het derde bord in de route, bij de rotonde, naast de katholieke kerk. We hebben nog gezocht in de bosjes er rond omheen, maar helaas niets aangetroffen. Misschien is ‘ie wel in het water gegooid. Alleen de paal staat er nu nog.”

Gebrandts hoopt dat het bord toch nog wordt teruggevonden of dat mensen weten waar het eventueel gebleven is. Wie meer weet kan contact opnemen met WelZijn Krimpenerwaard via 085-0602370. Inmiddels is er ook contact geweest met de gemeente Krimpenerwaard en die heeft toegezegd het bord te zullen vergoeden.

Dit bericht is 1097 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief