Archieven

Dit bericht is 3283 keer gelezen

BERGAMBACHT – Met het slaan van de eerste paal is er in Bergambacht een begin gemaakt met de bouw van een nieuw pand voor herstelzorg en revalidatiezorg. Dit gebeurt op initiatief van organisaties In Beweging (geriatrische revalidatie) en Zorgpension (kortdurend eerstelijnsverblijf).

Met de realisatie van het gebouw spelen de samenwerkende organisaties concreet in op de groeiende behoefte aan revalidatie- en kort verblijf-plekken.

Aan de Jan Blankenstraat in Bergambacht komt eind 2020 een gebouw met twee verdiepingen met uitzicht over de polder. De locatie, die duurzaam wordt gebouwd, biedt ruimte aan 34 eenpersoonskamers (voor maximaal 36 cliënten) met eigen sanitair. Er zijn gemeenschappelijke huiskamers waar cliënten en patiënten gezamenlijk kunnen ontbijten, lunchen en dineren. Ook is er een oefenzaal waar cliënten en patiënten onder deskundige begeleiding trainingsprogramma’s kunnen uitvoeren.

Huisartsen, ziekenhuizen en andere zorglocaties geven al langer aan dat zij moeite hebben om met name oudere patiënten door te verwijzen naar plekken waar de juiste zorg wordt geboden. Dit is landelijk een groeiend probleem. De nieuwe vestiging voor revalidatie en (kort) verblijf in Bergambacht geeft de zorgsector hierin iets meer armslag.

Het slaan van de eerste paal werd onder meer bijgewoond door wethouder Leon de Wit van de gemeente Krimpenerwaard (Ruimtelijke Ordening), directeur riz bouw Wim van Ziel (eigenaar en verhuurder), directeur Zorgpension Bart Dingemans, directeur In Beweging Petra Pronk en bestuursvoorzitter Jeroen van den Oever van Fundis. Fundis is de holdingorganisatie waarvan In Beweging en Zorgpension deel uitmaken.

Dit bericht is 3283 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief