Archieven

Dit bericht is 1929 keer gelezen

SCHOONHOVEN – De bouw op het AZS-terrein in Schoonhoven gaat dit kwartaal nog van start. Allereerst wordt er begonnen met grondwerkzaamheden en in de zomer het heien en de bouw van onder andere woningen van start gaan.

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan op 24 september 2019 vastgesteld. Op basis hiervan wordt de bouw mogelijk gemaakt van 15 grondgebonden woningen en een zorgvoorziening voor Gemiva met 37 onzelfstandige woonruimten en een activiteitencentrum (dagbesteding).

Pro Krimpenerwaard heeft regelmatig gesproken en vragen gesteld over de ontwikkeling van het terrein. Volgens fractievoorzitter Ad Struijs heeft er lange tijd geen vaart gezeten in de bouw op het terrein. “Wij stellen namelijk vast dat het AZS-terrein in Schoonhoven al jaren braak ligt. De plannen voor o.a. woningbouw al jaren op de plank liggen en de gemeente de vereiste vergunningen heeft afgegeven.”

Dijkverzwaring
De ontwikkelaar is langdurig in overleg geweest met het waterschap inzake de dijkverzwaring die in ontwikkeling is. “De ontwikkelaar was bereid dit mee te nemen in het project”, laat het college weten, na vragen van Pro Krimpenerwaard.

“Dit vormde een vertragende factor in de ontwikkeling van het AZS terrein.” Uiteindelijk is er door de ontwikkelaar een watervergunning bij het waterschap aangevraagd zonder dijkverzwaring. Deze vergunning is eind november pas verleend door het waterschap.

Laatste oplossingen
Volgens het college zijn er geen mogelijkheden om de bouw te versnellen. “Er wordt om dit moment door de ontwikkelaar nog hard gewerkt aan de laatste oplossingen voor het hemelwater- en rioolafvoer. Dit is een lastig aspect in dit gebied van Schoonhoven, in samenhang met een aflopend terrein.”

Dit bericht is 1929 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief