Archieven

Dit bericht is 1916 keer gelezen

HAASTRECHT – Huurdersbelang Haastrecht/Stolwijk/Vlist is van mening dat er bij de transformatie/herontwikkeling van  bedrijventerrein Galgoord en omgeving in Haastrecht voldoende sociale huurwoningen gerealiseerd dienen te worden.

In een brief aan het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad van Krimpenerwaard wordt dit standpunt nader uiteengezet.

Op en in de omgeving van het verpauperde bedrijventerrein tussen de Hollandse IJssel en de N228 moeten 180 woningen verrijzen.

‘Huurdersbelang maakt zich al jaren sterk om bij ieder enigszins proportioneel woningbouwplan minimaal 35 procent sociale huur te realiseren’, staat te lezen in de brief van HB HSV. ‘Huurdersbelang verzoekt dit percentage ook te realiseren op Galgoord in Haastrecht, waar zoals bekend grote behoefte is aan sociale huurwoningen. Op deze fraaie plek, dichtbij de Hollandsche IJssel, moeten niet alleen woningen voor mensen met een goed gevulde beurs gebouwd worden worden. Ook huurders van sociale huurwoningen willen graag op deze plek wonen’.

Huurdersbelang zegt met de brief een ‘duidelijk signaal’ af te willen geven. Daarnaast wil ze graag betrokken worden bij de verdere uitwerking van de herontwikkeling van Galgoord.

Dit bericht is 1916 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief