Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 686 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – De gemeente Krimpen aan den IJssel realiseert dit jaar op het Zwaneneiland een skate-, free-run- en calisthenics-voorziening. Afgelopen onthulde sportwethouder Coen Derickx hiervoor het bouwbord.

Derickx: “Ik ben blij dat dit project in samenwerking met alle betrokken partijen wordt gerealiseerd. De gebruikers zijn betrokken bij het ontwerp. De aanwezigheid van een skate-, free-run- en calisthenics-voorziening op het Zwaneneiland is voor veel jongeren in Krimpen aan den IJssel de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier meer te gaan bewegen.”

Dit project is financieel mede mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland. Gedeputeerde Anne Koning (recreatie en sport): “Sporten en bewegen is enorm belangrijk. Zowel ter ontspanning als voor de gezondheid. Als provincie zien we dat inmiddels meer dan de helft van alle sportbeoefening in de openbare ruimte en ongeorganiseerd plaatsvindt. Mooi om te zien dat gemeente Krimpen aan den IJssel in samenwerking met jongeren, senioren en Vrienden van Zwaneneiland de handschoen hiervoor heeft opgepakt in de vorm van een skate-, rree-run- en calisthenics-park op het Zwaneneiland. Fijn dat wij als provincie financieel kunnen bijdragen zodat meer inwoners van jong tot oud, bij voorkeur ‘om de hoek’, sportief en recreatief kunnen bewegen.”

Dit bericht is 686 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief