Archieven

Dit bericht is 1730 keer gelezen

LEKKERKERK – De 57ste editie van de jaarlijkse wielerronde brengt komende donderdag 30 mei weer een groot aantal wielrenners op de been. De organisatie meldt dat alles gereed is om er een fantastisch spektakel van te maken.

“We hebben wel een kleine strubbeling gehad met de EHBO”, vertelde Bram Hofman zaterdagmiddag in de uitzending bij RTV Krimpenerwaard. “Het leek erop dat er geen EHBO-ers genoeg beschikbaar zouden zijn. Gelukkig is het allemaal rond gekomen.” Bram is al enige jaren voorzitter van de Stichting Wielercomité Lekkerkerk. Volgend jaar wordt het de veertigste maal dat hij, samen met het team, zorgt voor een vlekkeloze organisatie.

De meeste mensen kennen Hofman nog als eigenaar van de Expert winkel in Lekkerkerk. “Ik ben nu inmiddels tien jaar uit de zaak, mijn zoon heeft het overgenomen. Over twee jaar bestaan we honderd jaar. Misschien zit het Koninklijk Predicaat er voor ons in. In het begin was het geen elektrozaak maar werden kachels, ijzerwaren en huishoudelijke artikelen verkocht. Ik help op dit moment nog met de boekhouding en sta af en toe nog in de winkel. De techniek is zo veranderd, dat kan ik niet meer bijhouden.”

In alle vroegte van Hemelvaartsdag worden de hekken gezet, wegen afgesloten en borden neergezet voor parkeren. “Om kwart over twaalf gaan we van start. We zien dat bij de Dames altijd de meeste belangstelling is.” De komende jaren zal de huidige organisatie moeten uitkijken naar opvolgers i.v.m. de vrij hoge gemiddelde leeftijd van de bestuursleden. “Zo ik nu ben kan ik het nog wel tien jaar doen”, lacht Bram. Met zijn 76 jaar is hij nu nog in goede gezondheid, maar begrijpt heel goed dat langzaam maar zeker de komende jaren het stokje aan de volgende voorzitter overgedragen zal moeten worden.

Het gehele programma van de Wielerronde Lekkerkerk is te lezen op www.rondevanlekkerkerk.nl.

Voorzitter Bram Hofman

Dit bericht is 1730 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief