Archieven

Dit bericht is 972 keer gelezen

brand2STOLWIJK – Burgemeester Roel Cazemier van Krimpenerwaard sprak op de radio bij RTV Krimpenerwaard zijn waardering uit voor de inzet van hulpverleners bij de brand in Stolwijk in de nacht van vrijdag op zaterdag. Aan de Nijverheidsweg ging een timmerfabriek met spuiterij in vlammen op.

Cazemier was zaterdagochtend zelf in Stolwijk om poolshoogte te nemen. “De brandweer is aan het opruimen. Er is een enorme inzet geweest, een ‘zeer grote brand, heet dat in brandweer-jargon. Ongeveer negentien brandweerkorpsen waren ter plaatse voor de brand in een kozijnenfabriek. Het pand is helemaal verwoest. Er is wat asbest vrijgekomen, maar dat wordt nu opgeruimd.”

Naastgelegen panden beleven gespaard. “Dat is een mooi resultaat, van toch een trieste oorzaak. Persoonlijke ongelukken hebben zich niet voorgedaan.”

De brandweer Stolwijk was rond 3.00 uur als eerste ter plaatse. “Later is er opgeschaald en er zijn er allerlei andere eenheden bijgekomen, tot Rotterdam en Den Haag aan toe, Gouda, Waddinxveen. De hele Krimpenerwaard is hier geweest.”

De vrijgekomen asbest beperkt zich tot het bedrijventerrein. “Dat wordt opgeruimd. Daarnaast zijn bij voetbalvereniging Stolwijk de wedstrijden dit weekend stilgelegd, omdat er asresten op de velden zijn terechtgekomen.” De gemeente Krimpenerwaard zorgt dat asdeeltjes in de rest van het dorp ook worden opgeruimd, zo verzekerde Cazemier.

Dit bericht is 972 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief