Archieven

Dit bericht is 3650 keer gelezen

STOLWIJK – Huurdersbelang Haastrecht-Stolwijk-Vlist roept de gemeente Krimpenerwaard in een brief opnieuw op vaart te maken met de ambtelijke en bestuurlijke besluitvorming over het Centrumplan Stolwijk en ook concreet aan te geven wanneer er gestart gaat worden met de bouw van de sociale huurwoningen aan de Hoflaan/Bovenkerkseweg in Stolwijk.

Jaren geleden is er tussen Groen Wonen Vlist en de gemeente Krimpenerwaard een convenant afgesloten om op het voormalige terrein van gemeentewerken en op het terrein van de inmiddels gesloopte huurwoningen nieuwbouw te realiseren.

“Dit project vlot van geen kant”, stelt Bas Noorlander van HSV. “Ondanks alle mooie toezeggingen, ook aan de Klankbordgroep is er nog geen paal de grond in gegaan en dat gaat dit jaar ook niet gebeuren. Huurdersbelang heeft in constructief overleg met woningcorporatie Groen Wonen Vlist overeenstemming bereikt over de bouw van kwalitatieve huurappartementen op deze kwetsbare plek in Stolwijk. Maar helaas doordat de gemeente veel gedoe heeft (gehad) met de plek en het realiseren van een nieuwe brandweergarage is dit traject al jaren, en jaren, en jaren vertraagd en het einde is tot onze grote ergernis nog niet in zicht. De huurders in Stolwijk en met name ouderen zijn het zat.”

Huurdersbelang vraagt burgemeester & wethouder en de gemeenteraad in een brandbrief concreet aan te geven wanneer er gestart gaat worden met de bouw en wanneer de eerste paal voor de sociale huur appartementen geslagen kan worden.

Ook voor het sloop/nieuwbouwproject Rembrandtlaan/Frans Halsstraat spoort Huurdersbelang de gemeente aan om vaart te maken met het snel geven van toestemming aan Groen Wonen Vlist. Noorlander: “Ook op deze plek komen fraaie woningen voor alle doelgroepen, waaronder veel starterswoningen waaraan grote behoefte is.”

De corporatie en Huurdersbelang hebben al overeenstemming over de te bouwen type woningen. De bestaande woningen moeten gesloopt worden omdat ze onder meer niet meer aan de veiligheidseisen voldoen. “Emotioneel ingrijpend voor de huidige bewoners. Groen Wonen Vlist heeft inmiddels al een aantal veiligheidsvoorzieningen moeten aanbrengen aan de woningen om de veiligheid van de bewoners te garanderen. Ook hier is dus haast geboden.”

Dit bericht is 3650 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief