Archieven

Dit bericht is 1206 keer gelezen

REGIO – Toezichthouders van de brandweer Hollands Midden gestart met brandveiligheidscontroles bij sportscholen, cafés en restaurants binnen de regio Hollands Midden. Donderdag waren de eerste onaangekondigde bezoeken, ook in de gemeente Krimpenerwaard.

“Het is over het algemeen goed gesteld met de gecontroleerde horeca en sportscholen”, laat Peter Kunnen van brandweer Hollands Midden weten. “Bij twee objecten was het echter onder de maat en hierop werd gelijk gehandhaafd. Bij het overgrote deel van gecontroleerde panden werden de voorschriften goed nageleefd, op een enkele niet gekeurde brandblusser of noodverlichtingarmatuur na.”

Volgens Kunnen is een stijgende lijn zichtbaar in het brandveiligheidsbewustzijn bij ondernemers. “Steeds vaker nemen zij hun verantwoordelijkheid.”

Tijdens de zogeheten ‘flitsbezoeken’ wordt vooral gekeken naar de vluchtwegen, aanwezigheid van en vrijhouden van blusmiddelen en de brandveiligheid in het algemeen. Naast aandacht voor het naleven van de voorschriften besteden de toezichthouders ook aandacht aan het geven van adviezen.

Dit jaar worden naast de reguliere controles, nog driehonderd doelcontroles bij verschillende doelgroepen uitgevoerd binnen diverse gemeenten in de regio Hollands Midden.

Dit bericht is 1206 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief