Archieven

Dit bericht is 975 keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK – De brandweer van Krimpen aan de Lek heeft afgelopen week hun eindoefening gehad voor hun nieuwe specialisme “Rietenkapbranden”. Vanaf 1 december zal bij alle branden in een rieten kap binnen de regio Hollands Midden het korps van Krimpen aan de Lek en het korps Noordwijkerhout opgeroepen worden om te assisteren. 

In juni dit jaar kreeg het korps op officiële wijze het nieuwe materieel overhandigd en sindsdien zijn ze met elkaar flink aan het oefenen gegaan. Nu heeft het korps nog een maand om alles te finetunen en vanaf 1 december is het team inzetbaar.

Voor meer informatie over dit specialisme “Rietenkapbranden” lees dit artikel.

Specialismen
Binnen de brandweer zijn er meer specialismen. Ook in de Krimpenerwaard zijn er een aantal korpsen met een specialisme zo heeft het Schoonhovense korps een Duikteam en boot, Bergambacht een autoladder, Stolwijk een Watertransport 500 meter voertuig en treed de Lekkerkerkse brandweer op als Waarschuwings- en Verkenningsdienst waarbij zij metingen verrichten bij bijvoorbeeld een grote brand of een incident met gevaarlijke stoffen. Het specialisme Rietenkappenbranden was nog niet vertegenwoordigd in de regio. Vanaf 1 december zullen de korpsen Krimpen aan de Lek en Noordwijkerhout hiermee gaan werken.

Dit bericht is 975 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief