Archieven

Dit bericht is 2090 keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK- Het brandweerkorps in Krimpen aan de Lek gaat zich specialiseren in rietbranden. Hiervoor kregen zij afgelopen donderdag een aanhangwagen met materialen en zal er binnenkort een speciale opleiding volgen. 

“Het is het eerste specialisme wat we in Krimpen aan de Lek krijgen”, zegt Tim Brinkman, Ploegchef van het korps in Krimpen aan de Lek. “We zijn er zeker nog niet, want de opleiding moet nog gaan starten. Vandaag hebben we overleg gehad en binnen twee weken krijgen we te horen wanneer dat gaat gebeuren.”

De burgemeester is ook aanwezig tijdens de onthulling van de materialen. “Het is mooi om hier vanavond te zijn en te zien hoe dit blusvoertuig voor de rietenkap, die er in dit gebied veel zijn, gaat helpen om de veiligheid in het gebied en erbuiten te bevorderen.”

Ingewikkeld product
“Wij als veiligheidsregio Hollands Midden hadden behoefte aan twee rietkapbrandbestrijdingsteams. Wij worden jaarlijks drie a vier keer worden opgeroepen bij rietkapbranden in de regio”, zegt Hans Zuidijk, Regiocommandant veiligheidsregio Hollands Midden. “Telkens moeten wij een beroep doen op dergelijke teams uit de omliggende regio en als je dat zo vaak nodig hebt dan klopt er iets niet, dan mist er iets in je uitrusting.”

“Daarom heb ik er altijd op aangedrongen dat ook de veiligheidsregio Hollands Midden de beschikking moet hebben over rietkapteams die hét verschil kunnen maken bij een rietkapbrand, want rietkapbranden zijn moeilijk.”

“Riet is een ingewikkeld product. Het zuurstof zit aan de binnenkant dus wat je ook doet, het blijft branden op eigen zuurstof. Het is gemaakt om het water in de goot te krijgen, dus als wij op afstand staan te spuiten, heeft er veel geen effect dus dat komt gewoon in de dakgoot terecht en daarom hebben wij mensen nodig die de spullen hebben en de opleiding”, aldus Zuidijk.

 

Dit bericht is 2090 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief