Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1421 keer gelezen


LEKKERKERK – Rondom de grote kerk was het zaterdag 21 mei een drukte van belang. Brandweerploegen uit de weide omtrek speelden hier een wedstrijd.

De deelnemende ploegen kregen melding van een gaslekkage die is ontstaan door graafwerkzaamheden. Ter plaatse treffen ze een partybus aan die tegen een kraantje aan is gereden waardoor een van de medewerkers van het gasbedrijf met zijn been bekneld is komen te zitten onder de kraan.

Eerste prioriteit is het dichten van het gaslek waardoor er geen gevaar meer is voor de omgeving terwijl ondertussen de overige manschappen zich ontfermen over de feestende en onder invloed zijnde mensen in de bus en proberen hen in veiligheid te brengen. Zodra het lek gedicht is en de situatie veilig is verplaatst de aandacht zich naar het slachtoffer wat bekneld zit. Op het moment dat het slachtoffer wordt bevrijd slaat de deur van de kerk open en komt de koster naar buiten rennen dat er boven in de klokkentoren brand is uitgebroken tijdens werkzaamheden.

Nadat de brand is geblust en de werknemers in veiligheid zijn gebracht is het voor de ploegen tijd om op adem te komen, hun spullen op te ruimen en met elkaar en de juryleden de inzet na te bespreken.

Omstreeks 18:00 werden op de kazerne in Lekkerkerk de prijzen uitgereikt. De ploeg uit Dirksland heeft het incident als beste behandeld en plaatst zich hiermee voor de finale die op 10 september zal worden gespeeld in Enkhuizen.

Uit de Krimpenerwaard had het korps Ouderkerk aan den IJssel zich geplaatst voor de halve finale in Lekkerkerk. Zij zijn geëindigd op de 4e plek.

Volledige uitslag:
1e plek: Post Dirksland (Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond)
2e plek: Post Nieuwe Tonge (Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond)
3e plek: Meldkamer (Veiligheidsregio Hollands Midden)
4e plek: Post Ouderkerk aan den IJssel (Veiligheidsregio Hollands Midden)
5e plek: Post Beilen (Veiligheidsregio Drenthe)

Dit bericht is 1421 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief