Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 2041 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Rond Brasserie Springer bij het Schoonhovense Springerpark is er veel water. Daar kun je wat mee, dacht eigenaresse Margot Boerefijn. “Ik loop elke dag naar werk toe en zie dan al dat mooie water. Dacht, hier moet ik wat mee doen. Zo ontstond het idee voor de verhuur van sups.”

Suppen – voluit Stand-up paddle surfing – is een soort van surfen, waarbij je op een board staat en je je over het water voortbeweegt met een peddel. Een activiteit die in korte tijd flink aan populariteit heeft gewonnen. Lastig om er op te blijven staan? “Nee hoor, valt mee”, weet Margot als geoefend ‘supper’. “Als je gewoon staat, naar voren kijkt en peddelt, dan kan iedereen z’n evenwicht bewaren. Een kwestie van oefenen. Je moet natuurlijk niet in een keer achterom kijken, want dan heb je wel een probleem.”

Vanaf Springer ben je binnen no-time bij het polderriviertje de Vlist. “Je moet een bruggetje onderdoor, plat op je buik en dan ben je bij de Vlist. Daar kun je mooie tochten maken, om zo de Krimpenerwaard op een relaxte manier vanaf het water te ontdekken.”

Boerefijn is het suppen gestart om wat meer activiteiten overdag te kunnen bieden bij de brasserie. “Mensen zoeken toch uitjes, maar op een gegeven moment hebben ze alles we gehad hier in de omgeving. Dit is iets nieuws. Met water en dat trekt gewoon. Een leuk uitstapje voor het hele gezin. Ook bij wat minder weer kun je prima op de sup stappen. Voor en na het suppen is iedereen tussen 12.00 en 18.00 uur welkom bij ons op het terras voor een kop koffie of lunch.”

De kosten voor het huren van een sup zijn 15,- euro per uur. Tweede uur: 12,50 euro. Openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag vanaf 10.00 uur. Op zondag vanaf 11.00 uur. Voor wie benieuwd is hoe het is om te suppen, maar nog nog niet alleen het water op durft te gaan: op de donderdagavonden 6 en 13 mei wordt er een clinic gegeven van 19.30 tot 20.30 uur. De kosten zijn 15,- euro p.p. Reserveren/meer informatie via (0182) 320690/info@brasseriespringer.nl.

Dit bericht is 2041 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief