Archieven

Dit bericht is 1786 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – De gemeente Krimpenerwaard, regio Midden-Holland, regionale ondernemersverenigingen, bewonersorganisaties en logistiek- en transportorganisaties pleiten voor de aanleg van een nieuwe oeverbinding over de Nieuwe Maas tussen Ridderkerk en de Krimpenerwaard. Ze hebben een gezamenlijke brief gestuurd aan de Tweede Kamercommissie van Infrastructuur en Waterstaat.

De coalitie roept de Kamer op om haar steun uit te spreken voor de ‘oost-oost-variant’, boven een nieuwe Maasverbinding tussen de Rotterdamse wijken Feijenoord en Kralingen-De Esch, de zogenaamde ‘oost-variant’.

“De Oost-Oost-oeververbinding is de snelle, duurzame en goedkope variant om een aantal essentiële knelpunten te verlichten of op te lossen, zoals de files op de Van Brienenoordbrug, de Algeracorridor en het weefvak A15/A16. Daarnaast verbetert het de economische ontwikkeling van de regio en draagt het bij aan de doelstelling van het kabinet voor een vitaal platteland. Ten slotte kan binnen zeven jaar een verbinding gerealiseerd worden waar ook financiële dekking voor is.”

Medio juli wordt een besluit verwacht over een extra oeververbinding voor de bereikbaarheid van de regio Rotterdam.

Dit bericht is 1786 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief