Archieven

Dit bericht is 954 keer gelezen

LOPIK –Burgemeester Laurens de Graaf reikte maandag 4 juli 2022 een bronzen medaille en bijbehorend getuigschrift uit aan de heer Henk Elings uit Benschop. De heer Elings redde op 21 augustus 2020 de kinderen Huseyin en Metehan Gokturk Eren uit het water. Namens de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen mocht de burgemeester de redder bekronen voor zijn moedige en doeltreffende optreden.

Op 21 augustus 2020 raakten Huseyin en Metehan Gokturk Eren te water in de sloot tussen de Emmalaan en de Floris van Egmondstraat in Lopik. Gelukkig konden zij dankzij moedig en doeltreffend optreden van de heer Elings uit het water worden gered.

De kinderen – toen in de leeftijd van 4 jaar (Huseyin) en 2 jaar (Metehan Gokturk) – waren tijdens een kort onbewaakt moment de woning uitgelopen en een stukje de wijk in. Hun ouders zijn gaan zoeken en kwamen toen docent de heer Elings van Basisschool De Regenboog tegen met hun twee kinderen. Hij was die dag toevallig langer op school en hoorde rond 18.30 uur een kind schreeuwen. Dat bleek de 2-jarige Metehan Gokturk te zijn die al uit de sloot aan het klauteren was. De 4-jarige Huseyin lag nog in het water. Er lag veel kroost en er was net gemaaid. De heer Elings bedacht zich geen moment en ging het water in om de kinderen te redden.

De kinderen zijn door een ambulance overgebracht naar het Sint Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Het ziekenhuis heeft aangegeven dat het geen minuut langer had moeten duren.

Bekroning
Naast redder de heer Henk Elings en de drenkelingen en hun ouders zijn een vertegenwoordiger van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen en de politie uitgenodigd om de bekroning bij te wonen.

Foto en tekst: Gemeente Lopik

Dit bericht is 954 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief