Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 850 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Afgelopen week is de geheel opnieuw ingerichte familiekamer opgeleverd in Uitvaartcentrum ‘De Olm’.  De Algerabrug, beter bekend als ‘De Brug der Zuchten’ siert de wandbekleding. Het eindresultaat is een mooie, frisse zaal met alle benodigde faciliteiten.

“We willen graag iedereen de verbouwde kamer laten zien. Vanwege de corona is dat uiteraard wat lastig, daarom maken we er een mooie video van die we plaatsen op de website”, maakt Corneel Krijgsman duidelijk. Hij is één van de directeuren van Stoppelenburg Uitvaartverzorging en reuze content met het opgeleverde resultaat. “Het thema rondom de IJssel hebben we doorgezet. In de Polderkamer het groen, in de IJsselkamer de iconische brug. Alleen de meubels hebben iets vertraging opgelopen, die verwachten wij binnen twee weken. Dan is alles compleet en klaar.”

Balans
Net als in het voorjaar heeft ook Stoppelenburg gemerkt dat het aantal doden de afgelopen maand in een stijgende lijn was. “Mensen worden besmet, komen in het ziekenhuis, verslechteren en belanden op de ic. Daarna overlijdt een gedeelte daarvan. Als de coronacijfers in Nederland dalen, dan kan het juist bij ons heel druk zijn vanwege de toename van mensen die overlijden als gevolg van deze ziekte.” De invulling van de uitvaarten is maximaal honderd personen binnen mits de anderhalve meter gehandhaafd kan worden. Corneel heeft wel het gevoel dat de balans is gevonden. “Er kunnen nu mooiere invullingen gedaan worden in samenspraak met de familie. In het voorjaar werden we overvallen door de aantallen en de maatregelen. We zijn nu meer voorbereid. Een livestream om de uitvaart online te volgen is bijvoorbeeld voorhanden. Daar wordt enorm veel gebruik van gemaakt.”

Resoneren
Tijdens het gesprek kwam ‘resoneren’ ter sprake. Onlangs maakte het kabinet bekend dat men toewerkt naar legalisering in 2021. Resoneren is een vorm van een zuurbad waarbij het lichaam in enkele uren ontbindt. “Het is de meest milieuvriendelijke manier waarbij de uitvaartkist hergebruikt kan worden”, weet Krijgsman. “Ik verwacht echter niet dat er de komende jaren in grote aantallen voor gekozen gaat worden. Het is nog vrij nieuw en het is de vraag of het ook hier in de regio aangeboden wordt. Vaak kiezen mensen toch voor dezelfde methode van ter aarde bestellen zoals hun partner of directe familielid.”

Corneel Krijgsman was afgelopen zaterdagmiddag te gast op de radio tussen 12.00 en 14.00 uur. Het gesprek is terug te beluisteren via uitzending gemist.

Dit bericht is 850 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief