Archieven

Dit bericht is 723 keer gelezen

Burgemeester Tjerk Bruinsma op de fiets.

In zijn rol als burgemeester van Krimpenerwaard trok Tjerk Bruinsma er graag op uit op de fiets. (Foto: archief)

KRIMPENERWAARD – Voormalig burgemeester van Krimpenerwaard Tjerk Bruinsma is inmiddels geen burgemeester meer. Aansluitend aan Krimpenerwaard is hij waarnemend burgemeester geweest van Leerdam. Een gemeente die aan de vooravond stond van een gemeentelijke herindeling. Per 1 januari 2019 is Leerdam samen met Zederik en Vianen opgegaan in de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden.

“Het was een ingewikkelde fusie, omdat Zederik en Leerdam over zijn gegaan van Zuid-Holland naar de provincie Utrecht en dat heeft veel voeten in aarde gehad”, aldus Bruinsma op de radio bij RTV Krimpenerwaard. Per 1 januari is, de inmiddels in Huizen woonachtige, Bruinsma gepensioneerd. Maar hij zit niet achter de geraniums, want inmiddels is Bruinsma bestuurslid van de stichting Groene Hart Verbinders. Deze stichting stelt zich ten doel om het Groene Hart te promoten.

“Het Groene Hart heeft een flink aantal iconen, zoals bijvoorbeeld het Gemaal Achter de Hooge Boezem in Haastrecht. De bedoeling is dat die provincies, vijf waterschappen en ruim veertig gemeenten in het gebied zo goed mogelijk gaan samenwerken om het Groene Hart te promoten. Dat heeft de stichting Groene Hart Verbinders niet bedacht, maar dat hebben wethouders die zich bezig houden met de marketing van het Groene Hart bedacht. Er zijn drie projecten bedacht die de gemeenten in het Groene Hart gaan uitvoeren en de stichting Groene Hart Verbinders gaat kijken of dat op een goede manier gebeurt. Dus wij gaan dat aan elkaar koppelen en zoveel mogelijk promoten”, aldus Bruinsma.

Het is de bedoeling om in het voorjaar een netwerkbijeenkomst te organiseren, waarbij alle wethouders en alle betrokken organisaties uitgenodigd worden. “Kinderdijk, Avifauna en het Archeon in Alphen aan de Rijn, de binnenstad van Gouda, de zilverstad Schoonhoven en de kaasstad Leerdam, dat zijn iconen die iedereen wel kent. Maar er is natuurlijk veel meer te doen in het Groene Hart en het is de bedoeling dat inwoners van het Groene Hart en mensen van buiten het Groene Hart veel vaker gebruik maken van de vele mogelijkheden die er zijn in het gebied. Er zijn nu 2,5 miljoen bezoekers per jaar en dat moet eigenlijk wel verdubbelen. Ook de bestedingen, nu zo’n 35 miljoen, moeten verdubbelen naar ongeveer 75 miljoen. Dat is een ambitieuze doelstelling van een ambitieus bestuur”, aldus Bruinsma.

Dit bericht is 723 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief