Archieven

Dit bericht is 589 keer gelezen

SCHOONHOVEN – De wekelijkse carillonbespeling op het Stadhuis wordt zaterdag 21 november verzorgd door een muziekpiet. Bijzonder daarbij is dat deze piet al buiksprekend Sinterklaasliedjes zal spelen.

Om 10.00 uur start de vrouwelijke muziekpiet om een vol uur te spelen op het beiaardklavier. De jongste kijkers worden op een leuke manier interactief betrokken bij het concert. Via de livestream krijgen de kinderen luisteropdrachtjes, mogen vanuit de huiskamer meezingen en leren bovendien iets over de beiaard. Omdat de muziekpiet ook een getalenteerde buikspreekster is, zullen tussen de liedjes door een aantal buikspreekpoppen worden voorgesteld.

Tekenwedstrijd
Sinterklaas houdt niet alleen veel van muziek, ook tekeningen maken hem altijd blij. Kinderen krijgen daarom de mogelijkheid om vóór vrijdag 27 november een mooie ‘muziek-tekening’ op A4-formaat te maken voor de goedheiligman. Dit mag een tekening zijn van een instrument, de muziekpiet, klokkentoren of van iets anders muzikaals. De tekeningen kun je inleveren bij Bakkerij Kok op de Haven. Beiaardier Boudewijn Zwart maakt op zaterdag 28 november, tijdens het wekelijkse concert, de winnaars bekend. De makers van de drie meest bijzondere tekeningen ontvangen een verrassingspakket vol lekkers.

Livestream
Het vrolijke, muzikale en interactieve Sinterklaasprogramma wordt aangeboden door de initiatiefnemers Erik de Laet en Peter van der Ree. Zij zorgen wekelijks voor streaming van de concerten via de facebookpagina ‘Carillon Schoonhoven’. Ook RTV Krimpenerwaard zal komende zaterdag de livestream delen op haar pagina.

Dit bericht is 589 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief