Archieven

Dit bericht is 3021 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – In de gemeente Krimpenerwaard hebben vrijdag 32 inwoners te horen gekregen dat ze besmet zijn met het coronavirus. Dat meldde burgemeester Roel Cazemier zaterdagochtend op de radio bij RTV Krimpenerwaard.

“Dat is echt niet goed. donderdag hadden we er twintig, dus het daalt nog niet. We zaten vorige week op 162 besmettingen en dat gaan we nu ook halen ben ik bang. Kortom, geen goed nieuws.”

Cazemier vertrouwt er op dat inwoners die positief getest zijn op het virus zich aan de quarantaine houden. “Ik verwacht niet dat de mensen hier zo ongehoorzaam zijn dat ze toch de straat op gaan. Zo zitten we gewoonweg niet in elkaar, hier in de Krimpenerwaard.”

De burgemeester hamert nogmaals op de coronaregel om je te laten testen bij klachten. “Dat kan inmiddels vrij snel en blijf binnen als je verkouden bent of wat dan ook. We moeten ons met z’n allen blijven inzetten om dat virus te bestrijden. Ik verwacht eind volgende week toch echt een daling in de besmettingscijfers. De sport is helaas stilgelegd, de horeca is helaas dicht, ik hoop dat dat echt z’n effect zal hebben.”

Cazemier roept inwoners op om horeca-ondernemers in de gemeente te steunen, door bijvoorbeeld eens een maaltijd af te halen. “Dat mag natuurlijk nog wel. Lokale ondernemers hebben het nu moeilijk, dus stap daar eens binnen om iets te kopen in plaats van om het via internet uit China te laten komen. Nee, help de mensen in je eigen dorp of stad, zodat we volgend jaar ook nog een middenstand hebben.”

Dit bericht is 3021 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Burgemeester bezorgd over coronacijfers Krimpenerwaard

  • Ik vind het een schandaal dat de bepaalde kerken door gaat met de diensten in krimpen aan den IJssel met Coronatijd en ook nog zingen erbij terwijl ik ook in een Shantykoor zing en dit jaar haast niet hèb gezongen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief