Archieven

Dit bericht is 2060 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – “Wat een leuke ochtend hadden we op deze manier”, lacht burgemeester Roel Cazemier tevreden. Op het gebied van het uitreiken van Koninklijke Onderscheidingen mag hij gerust zeer ervaren worden genoemd. Voor de 28ste keer liet hij ter gelegenheid van Koninginnedag, later Koningsdag, de lintjes regenen in de gemeente waar hij als burgemeester werkzaam was.

Meestal werden de gedecoreerden met een smoesje naar het gemeentehuis gelokt, vorig jaar werden zij telefonisch op de hoogte gesteld en omdat corona ons nog steeds beperkingen oplegt besloot hij dit keer naar de mensen thuis te gaan. Met in zijn kielzog een cameraploeg van RTV Krimpenerwaard bezocht hij maandagmorgen vijf kernen waar hij in totaal negen onderscheidingen uitreikte. “Sommigen hadden geen flauw idee waarom we op de stoep stonden, anderen hadden meteen wel een vermoeden”, blikt Cazemier terug op zijn lintjesronde. “Maar ze konden het in ieder geval allemaal reuze waarderen.”

Twee Ridders
Twee plaatsgenoten werden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, de overige zeven mogen zich vanaf vandaag Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Onder hen drie leden uit één familie, hetgeen beslist bijzonder genoemd mag worden. De heer en mevrouw Jan en Martje Vonk uit Stolwijk en Jan’s broer Dick Vonk uit Berkenwoude werden onderscheiden vanwege het vele vrijwilligerswerk dat zij al jarenlang verrichten in de kerkgemeenschappen waartoe zij behoren.

De overige nieuwe Leden in de Orde van Oranje-Nassau zijn Adri van Vliet uit Lekkerkerk, Teus Slingerland uit Berkenwoude, Martin de Pooter uit Schoonhoven en Arie Bodegom uit Bergambacht. Verschillen in hun achtergronden zijn er zeker, maar de overeenkomst is dat zij zich allemaal hun leven lang vrijwillig inzetten voor hun medemensen in de directe of verdere omgeving

De nieuwe Ridders zijn de heer Wil Mangnus uit Berkenwoude, die zich onder meer belangeloos inzet voor de Stichting Sonbross, die goede doelen financieel ondersteunt en mevrouw Jans Ooms uit Lekkerkerk.
Aan het anders zo rustige Beatrixplantsoen werd zij in haar eigen voortuin compleet overvallen door de komst van de burgemeester die haar onder toeziend oog van meegekomen vrienden en familie de versierselen liet opspelden door de dochter van mevrouw Ooms.

Voor het zover was nam de burgemeester ruim de gelegenheid om te memoreren waarom het Zijne Majesteit had behaagd haar tot Ridder te benoemen. “Ze was 42 jaar actief lid van de tennisclub TCL, waaronder jarenlang als voorzitter, ze was actief als voorzitter van Vrouwen van Nu, zowel lokaal als in de provincie, was voorzitter van het gemengde koor Internos en zette zich voor Unicef en Vluchtelingenwerk. Tussendoor bracht ze maaltijden rond bij senioren en begeleidde zij stervenden”, somde de burgemeester op. “De manier waarop Jans Ooms haar voorzittershamers hanteerde wordt door velen geprezen.”

Met door de kinderen geregelde koffie met gebak bleef het nog geruime tijd gezellig aan het Beatrixplantsoen, waar Jans en haar echtgenoot Klaas zo nu en dan wel even een traantje moesten wegpinken. Ze vonden het geweldig!

Dit bericht is 2060 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief