Archieven

Dit bericht is 1881 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Burgemeester Roel Cazemier maakt zich zorgen over het verschil van inzicht rond de jacht in de gemeente Krimpenerwaard. Hij heeft een open brief geschreven, waarin hij voor- en tegenstanders oproept tot kalmte en rust.

Cazemier in de brief: “Afgelopen week is er in de gemeenteraad van Krimpenerwaard een debat geweest over de controverse rond de jacht in onze gemeente. Ik heb toen opgeroepen om de rust, kalmte en goede omgangsvormen te bewaren. Ik wil die oproep herhalen.”

Directe aanleiding zijn de uitingen van Saskia van Rooy via social media afgelopen weekend, waarop de dierenactiviste beelden deelt van een dode kat en zware grasbaal op de brug naar haar woning in Stolwijk. “Ik kon geen kant op”, laat ze weten. Het raadslid wijst jagers als schuldigen aan. Van Rooy wil nu dat de burgemeester een beveiligingsbedrijf inhuurt om haar bescherming te bieden.

Cazemier: “Over de jacht kan men verschillende opvattingen hebben. Maar de jachtregels worden bepaald door de politiek in Den Haag. Kamer en regering zijn verantwoordelijk voor wat er wel en niet mag rond de jacht. Als men het dus niet eens is met deze regels, moet men zich bij de Tweede Kamer of bij de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit melden.”

Cazemier roept Van Rooy op om aangifte te doen bij de politie, zodat die onderzoek kan doen. “De teamchef van de politie heeft mij verzekerd van het feit dat hij prioriteit zal geven aan strafbare bedreigingen.”

Cazemier wijst er in de brief nogmaals op dat men ook zélf verantwoordelijkheden draagt in het debat over de jacht. “Respecteer het feit dat men van mening mag verschillen.” De burgemeester zegt ‘graag bereid’ te zijn een bemiddelingsgesprek met Van Rooy en de jagers te voeren om te proberen beide partijen dichter bij elkaar te brengen.

Dit bericht is 1881 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief