Archieven

Dit bericht is 2796 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – “Het is niet helemaal goed gegaan.” Zo kijkt burgemeester Roel Cazemier van Krimpenerwaard terug op de viering van Koningsdag in een aantal kernen van zijn gemeente. “Mensen kwamen samen, waarbij niet altijd de anderhalve meter-regel in acht werd genomen. Daarover hebben we wel hele grote zorgen gehad.”

“Met Koningsdag was het echt heel mooi weer. Een vrije dag voor veel mensen, waarbij ze er op uit zijn getrokken. Er waren in een aantal kernen wandeltochten georganiseerd, waarbij mensen langs verschillende horecagelegenheden konden gaan om een drankje af te halen. Dat leidde er toe dat mensen toch bleven hangen bij die verkooppunten, omdat het gezellig was of omdat ze bekenden zagen.”

Cazemier zag zich genoodzaakt om in overleg met de verkooppunten het programma in te korten, om het publiek weer door te laten lopen.

Was dit niet te verwachten? “Ja, dat hebben we onszelf ook verweten. We roepen via deze weg dan ook iedereen op om met de komende feestdagen – Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag en in het Pinkersterweekend – scherper op te letten, om echt de coronamaatregelen te respecteren. Het hoge aantal besmettingen ligt ook voor een deel aan ons gedrag. Door beter ons best te doen.”

Volgens Anton de Wilde van de afdeling Krimpenerwaard van Koninklijke Horeca Nederland is Koningsdag het ‘ultieme’ voorbeeld van dat de overheid ‘geen idee heeft wat er bij de mensen leeft’. “Die denken dat iedereen nog braaf na ruim een jaar corona in de pas blijft lopen. De praktijk leert dat dat echt niet meer zo is. Je zag dat er geen terrassen mochten worden geplaatst en dat het mooie weer veel mensen op de been bracht die alleen gebruik mochten maken van ‘to go’. Ze gaan elkaar dan toch opzoeken, neem als voorbeeld het Veer bij Schoonhoven, waar je prachtig aan de waterkant kunt zitten, met als gevolg dat de boel oncontroleerbaar uit de hand loopt. Woensdag bij de heropening van de terrassen was dat duidelijk anders en liep alles ordelijk en overzichtelijk. Toen was er nergens wat aan de hand.”

Dit bericht is 2796 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Burgemeester Cazemier: ‘Zorgen over Koningsdagdrukte’

  • Als de terrassen open waren geweest had iedereen heerlijk op het terras kunnen zitten op 1,5 meter en was dit niet gebeurd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief