Archieven

Dit bericht is 1561 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Burgemeester Martijn Vroom van Krimpen aan den IJssel roept alle Krimpenaren op om Koningsdag 2020 te vieren als Woningsdag. Er is een landelijk programma, waaraan iedereen thuis aan mee kan doen. Daarnaast verzorgt Synerkri een aantal Krimpense activiteiten.

“Hoewel het dit jaar echt allemaal anders gaat dan anders, proberen we er samen het beste van te maken”, aldus Vroom. “De landelijke Oranjebond heeft een heel leuk programma samengesteld. Ik hoop dat we daar als Krimpenaren allemaal zoveel mogelijk aan mee doen. Saamhorigheid is een gevoel dat echt bij Koningsdag hoort!”.

Het programma start om 9.45 uur met het luiden van de klokken, om 10.00 uur gevolgd door het zingen van het Wilhelmus. Vanaf 10.10 uur blikt de NOS terug op voorgaande Koningsdagen. Om 12.00 uur is er op internet een digitale kleedjesmarkt. De precieze invulling daarvan is nog niet bekend. Kinderen mogen ook een digitale brief naar koning Willem-Alexander sturen, die ’s middags aan hem wordt aangeboden. Meer informatie deelt de gemeente Krimpen later op Facebook.

Om 15.00 uur treden muzikanten en artiesten op bij ouderen in de straat, veilig op anderhalve meter afstand. Om 16.00 uur is het tijd voor een ‘thuistoost’. De Oranjebond vraagt aan heel Nederland om op dit tijdstip het glas te heffen voor de koning. Om 19.00 uur is er op de NOS een speciale uitzending om in beeld te brengen hoe Nederland deze feestdag viert in coronatijden.

In Krimpen kunnen inwoners om 15.00 uur met het hele gezin aan de familie pubquiz meedoen. Kinderen die lid zijn van Synerkri kunnen de dagen voorafgaand aan Woningsdag online een les kroon knutselen volgen. De komende dagen worden nog meer activiteiten bekend gemaakt. Deze staan op de website van Synerkri.

Dit bericht is 1561 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief