Archieven

Dit bericht is 781 keer gelezen

Martijn VroomKRIMPEN A/D IJSSEL – Burgemeester Martijn Vroom van Krimpen aan den IJssel heeft voor ophef gezorgd door het plaatsen van een nogal cryptisch facebookbericht. Hoewel niet letterlijk, lijkt hij een verwijzing te maken naar Forum voor Democratie.
Op zijn persoonlijke facebookpagina zegt Vroom: “Iemand zei tegen me dat de elite geen boeken leest. Ofzo. Dus heb ik wat boeken die ik voor m’n studie doornam maar weer op de leesstapel gelegd. Kijken of ik er nog weer wat van op kan steken.” De uitlatingen van Vroom zijn zeker niet onopgemerkt gebleven. Op zijn facebookpagina stromen de kritische reacties binnen. Volgens de burgemeester heeft hij echter niets verkeerd gedaan. “Mensen lezen wat ze willen lezen en ze halen eruit wat ze eruit willen halen. Maar als je goed leest, geef ik geen waardeoordeel en concludeer ik niets”, zo stelt hij. Hij plaatste doordacht het bericht omdat hij het zat is dat bestuurders voor ‘elite’ uit worden gemaakt. “Dat wordt telkens op televisie geroepen en dat moet ik maar accepteren zonder weerwoord. Als burgemeester moet je voorzichtig zijn met wat je zegt, maar je hoeft niet te accepteren dat je weg gezet wordt als elite. Dat ben ik namelijk niet.” Thierry Baudet is tegen de elite.
Waarom hij dan juist voor de foto’s van deze boeken koos? “Tijdens mijn studie heb ik me veel verdiept in extreemrechtse stromingen. Er wordt gezegd dat de elite te weinig boeken leest. Ik geef alleen maar aan dat ik wél boeken lees en me wel verdiep. Ik heb deze boeken er weer eens bij gepakt omdat de afgelopen tijd veel vergelijkingen met Forum en extreemrechts worden gemaakt. Ik zeg niet dat ik die vergelijking maak. Ik geef aan dat ik me weer eens ga verdiepen en boeken ga lezen om te kijken wat ik daarvan vind.”
Het televisieprogramma WNL op Zondag had onder andere Theo Hiddema, Hans Wiegel en Joost Eerdmans te gast. Eerdmans haalde Vroom aan als voorbeeld van ongepaste en ongenuanceerde uitlatingen die angst moeten zaaien en zeker niet passen bij iemand in de functie van burgemeester. Wiegel raadde de gemeenteraad aan een stevig gesprek met hun burgemeester aan te gaan. De coalitiepartijen Stem van Krimpen en Leefbaar Krimpen hebben het presidium bijeen geroepen voor maandagavond, waar Vroom tekst en uitleg mag geven.
(Bron: AD)
thumbnail_Screenshot_20190324-192801_Facebook

Dit bericht is 781 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief