Archieven

Dit bericht is 3420 keer gelezen

Burgemeester Paans en vrouw in Gouderak

GOUDERAK – De aankomende tijd zal de nieuwe burgemeester Pieter Paans alle kernen van de Krimpenerwaard bezoeken om deze te leren kennen. Deze vrijdag stond Gouderak op de planning.

De dag begint met een kop koffie in de brandweerkazerne. Daar wordt de historie van Gouderak aan de burgemeester en zijn vrouw gepresenteerd. Na alle feiten en weetjes over het dorp is het tijd om de ronde te starten. Eerste stop is het Thomashuis, wat vroeger de School met de Bijbel was.

Thomashuis Gouderak

Bij het Thomashuis is er een vriendelijk ontvangst en een rondleiding door het gebouw. Na deze rondleiding werden we uitgezwaaid en was de volgende stop het hart van de dorpskern, namelijk het dorpshuis.

In het dorpshuis wordt het belang van het gebouw vertelt onder het genot van een bak koffie. Er wordt gepraat over de verschillende verenigingen die gebruik maken van het dorpshuis, de feesten en partijen die er zijn geweest en ook de beroemde Koninginnedagen en Koningsdagen, op het plein voor het dorpshuis en aan de bar in het dorpshuis, komen aan bod.

Richting het zwembad wordt eerst even stilgestaan bij het Rak. In dat gebouw zitten onder andere twee lagere scholen, de bibliotheek en de peuterspeelzaal. Aan het uiteinde van de straat zit zwembad De Baan. Daar volgt een uitleg over onder andere het hoge water in rivieren en het NAP.

Ook bij het zwembad wordt weer benadrukt hoe belangrijk de vrijwilligers zijn voor hen, net als bij vele andere verenigingen in Gouderak. Vanaf het zwembad wordt er door het dorp richting het winkelcentrum gelopen waar ondernemers kennis maken met de burgemeester.

Vervolgens staan twee andere verenigingen op de planning. Met een bus van de brandweer wordt de route over de Kattendijk richting de voetbal- en tennisvereniging vervolgt. Daar wordt er een rondje langs de velden gemaakt en wordt er gesproken met de leden en vrijwilligers.

Na een bezoek aan de verenigingen wordt er gestopt bij de graanmaalderij, waar een lunch klaarstaat voor de burgemeester, zijn vrouw en nog een aantal Gouderakse ondernemers. Tijdens de lunch komen mooie verhalen over het dorp naar voren.

Als laatste wordt er een bezoek gebracht aan T. van der Vlist. Het bedrijf is gespecialiseerd in de in-, verkoop, verhuur en reparatie van grondverzetmachines. Er wordt een rondje over de werf gemaakt en stapt de burgemeester ook nog even zelf in een van de kranen.

Al met al was het een geslaagde dag in Gouderak. Volgende week staat Berkenwoude op de planning.

Dit bericht is 3420 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief