Archieven

Dit bericht is 898 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Jaap Smit, commissaris van de Koning van Zuid-Holland, heeft vertrekkend burgemeester Roel Cazemier donderdagmiddag benoemd tot Ridder in de Orde van Nassau.

Cazemier krijgt de onderscheiding vanwege zijn bijzondere verdiensten voor het openbaar bestuur. Maar ook vanwege zijn grote betrokkenheid bij maatschappelijke activiteiten die ten goede komen aan de samenleving.

Cazemier is ruim 29 jaar werkzaam geweest in het openbaar bestuur. Zo was hij onder andere burgemeester van Ruinerwold, Ameland, Dongeradeel en Dinkelland. Vanaf 4 april 2016 was hij de eerste kroonbenoemde burgemeester van de nieuwe gemeente Krimpenerwaard. Tussendoor was hij korte tijd directeur van Omrop Fryslân.

Werkzaamheden als burgemeester
Tijdens zijn werkzaamheden als burgemeester kreeg hij te maken met lastige zaken zoals de Mkz-crisis en complexe dossiers zoals de realisatie van recreatiepark Esonpark.
Hij zette zich in voor de oprichting van het NOFA (een samenwerkingsverband Noordoost Friese Aanpak).

Ook maakte hij zich sterk voor de realisatie van de ‘Centrale As’ een project dat verkeersveiligheid, leefbaarheid en bereikbaar verbeterde. Bij de gemeente Dinkelland ontving hij grote waardering voor het herstellen van de verstoorde verhoudingen binnen de gemeenteraad.

Inzet
De commissaris van de Koning van Overijssel omschrijft Cazemier als ‘bindende figuur die met doortastendheid dingen voor elkaar heeft gekregen’. Voor de gemeente Krimpenerwaard zette hij zich in om de nieuw gevormde gemeente op de kaart te zetten. Door zijn inzet werd de herindeling een succes. Hij was ook aanjager achter het opstellen van Panorama Krimpenerwaard, een integrale visie op de toekomst van de gemeente.

Door zijn inzet werden bezoeken van het Koningspaar een groot succes. Roel Cazemier vervulde het ambt van burgemeester door de jaren heen met betrokkenheid bij een sterk veranderende en verharde maatschappij.

Vrijwilligersfunctie
Cazemier vervulde ook nevenfuncties die bij zijn taak als burgemeester hoorden, maar ook vrijwilligersfunctie als voorzitter van de raad van toezicht van de Stichting Maatschappelijke Opvang Friesland De Terp. Maar ook als voorzitter van de plaatselijke commissie Ameland van de KNRM om een nieuwe redschuur te realiseren.

Als burgemeester zette hij zich in voor natuurbehoud, onder andere als voorzitter Raad voor de Wadden en lid van de commissie Monitoring Waddengas. Ook voor arbeidszaken zette hij zich in. Hij was bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten ( VNG) van 2013 tot 2020 voorzitter van het college arbeidszaken. Een belangrijke functie die hij vervulde was als lid van het Dagelijks Bestuur van de Veiligheidsregio Hollands Midden.

Dit bericht is 898 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief