Archieven

Dit bericht is 1726 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Burgemeester Martijn Vroom van Krimpen aan den IJssel heeft een woning aan de Cornelis Trooststraat gesloten omdat er een hennepkwekerij is aangetroffen.

De kwekerij met meer dan vijfhonderd planten werd al ontdekt in oktober. De kwekerij is nog dezelfde dag ontmanteld.

De burgemeester heeft vervolgens de verhuurder van de woning geïnformeerd over de bevindingen van de politie. Hij heeft sluiting aangekondigd bij de bewoners. De rechter heeft het besluit getoetst en de Vroom in het gelijk gesteld. Direct daarna heeft de burgemeester op 17 januari de woning gesloten.

Vroom: “Door een gezamenlijk optreden van politie en gemeente is de hennepteelt in deze woning beëindigd. Voor het kweken en handelen in drugs is er geen ruimte in Krimpen aan den IJssel. Met elkaar pakken we de drugsoverlast aan. We vinden het belangrijk dat het fijn en veilig wonen is in Krimpen aan den IJssel. Met de sluiting van deze woning laten wij de buurt zien dat we de drugsproblematiek zeer serieus nemen. Ik roep onze inwoners op om verdachte situaties in de buurt altijd te melden, want alleen samen maken we hier een eind aan.”
Sluiting van woning en beëindiging huur

De burgemeester kan al bij een geringe hoeveelheid drugs een woning sluiten voor een periode van drie maanden. Een verhuurder kan vervolgens zonder dat de rechter er aan te pas hoeft te komen, de huurovereenkomst ontbinden. Daarnaast heeft een verhuurder zelf de bevoegdheid om de huur te beëindigen vanwege slecht huurderschap.

Politie, gemeente en woningcorporaties delen informatie met elkaar, maar ze kunnen onmogelijk al die informatie zelf verzamelen. Vroom: “Daarom is het belangrijk dat anderen daarbij helpen en overlastgevende en verdachte situaties melden” Dat kan via het landelijke meldnummer van de politie: 0900-8844. Anoniem via het gratis telefoonnummer 0800-7000.

Foto’s: Instagram 112_krimpen.

Dit bericht is 1726 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief