Archieven

Dit bericht is 497 keer gelezen

REGIO – Burgernet kent attenderingen via sms/spraak (met geregistreerde deelnemers), de Burgernetapp en Twitter. Vanaf 1 september 2023 stoppen ze geheel met de sms- en spraakberichten. Dit doen ze gefaseerd. 

80% van de tips ontvangt Burgernet via hun app. Daarnaast heeft de app veel meer mogelijkheden, zoals het versturen van een foto en is de privacy beter geborgd omdat de deelnemer zich niet hoeft te registreren. Zodra ze niet meer gebonden zijn aan de sms-berichten, is er ook meer ruimte beschikbaar voor de beschrijving van het signalement doordat er niet meer hoeft te worden gehouden aan een bepaald aantal tekens. Daarnaast maakt de app gebruik van de locatie van de smartphone zodat de gebruiker als deze van huis is ook Burgernetacties ontvangt uit die omgeving. Tot slot ontvangen app-deelnemers ook AMBER Alerts met foto.

Hoe gebeurt dat? Sinds 1 september 2022 is de mogelijkheid om je als deelnemer aan te melden voor Burgernet via sms/spraak verdwenen. Vanaf december zal het plafond van te versturen sms’jes per actiebericht in drie stappen worden verlaagd. Van 25.000 eerst naar 5.000, dan naar 3.000 en daarna naar 1.500. Dit wordt bij elke stap geëvalueerd. Overigens is het aantal verstuurde sms’jes in de praktijk zelfden of nooit meer dan 5.000. Tot slot stoppen ze helemaal met het versturen van actieberichten via sms/spraak per 1 september 2023.

Hoe wordt hierover gecommuniceerd?De informatie op de website www.Burgernet.nl is aangepast.Via de Burgernetapp worden deelnemers gevraagd om zich alvast af te melden voor sms/spraak, zij krijgen immers de actieberichten al binnen via de app. Deelnemers die toestemming hebben gegeven voor e-mail bereiken we die weg. Tot slot zal elke deelnemer volgend jaar een afsluitend sms-bericht ontvangen. 

Wil je jezelf afmelden voor sms/spraakberichten?Dat kan. Via de Burgernetapp: Ga naar Instellingen / tabblad Berichtgeving / Overige Berichtgeving – SMS- of spraakberichten uitschakelen.Via de website: Via tabblad Login.

Burgernet hoopt dat mensen zich ondanks het vervallen van de mogelijkheid voor SMS en Spraakberichten zich wel willen aanmelden voor de app.

Dit bericht is 497 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief