Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 803 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – De perrons van het busstation bij de Grote Kruising in Krimpen aan den IJssel gaan per 10 juli ‘Krimpen Centrum’ heten. De nieuwe naam wordt aangebracht bij de aanvang van de zomerdienstregeling. De naam zal naast de aanduiding op de displays ook met grotere borden op de perrons worden aangegeven.

De naamverandering is een initiatief van het CDA in de IJsselgemeente. Op basis van een idee van CDA-lid Fred Slappendel (foto) heeft CDA-fractievoorzitter Gerrit Jan Miedema raadsvragen over dit onderwerp gesteld. Volgens het CDA doet de huidige naam ‘C.G. Roosweg’ geen recht aan het feit dat het busstation vlak naast het Krimpense centrum ligt.

“Het CDA wil een bruisend centrum voor Krimpen. Dat is ons eerste en één van onze belangrijkste speerpunten. Dan moeten we ook zorgen dat de mensen weten waar dat centrum is. De nieuwe aanduiding van de bushalte gaat daar zeker bij helpen”, aldus Miedema. Fred Slappendel, de bedenker van de naamsverandering van de halte, is ook enthousiast: “De naamsverandering draagt bij aan de bekendheid en aantrekkelijkheid van ons centrum. Het zijn kleine stapjes, maar ze helpen allemaal mee.”

Dit bericht is 803 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief