Archieven

Dit bericht is 1393 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – “Gedurende één seizoen heeft ons walking basketball team prima gedraaid”, kijkt coach en trainer Ben Bos van Basketbalvereniging Krimpen terug. Maar toen kwam corona en werden de wekelijkse trainingen stilgelegd. “Een aantal leden haakte om diverse redenen af en we proberen er nu weer nieuw leven in te blazen”, vertelt hij.

Aan het enthousiasme van deelnemers die gebleven zijn zal het niet liggen. Met veel plezier pakken ze de draad weer op in sportzaal De Populier, waar zij normaal gesproken iedere dinsdagavond bij elkaar komen. Het trainingsuurtje wordt gevuld met ingooien, technische oefeningen, conditietraining en als er genoeg mensen aanwezig zijn, afgesloten met een heuse partij basketbal.

Walking basketball onderscheidt zich van het gewone spel. De spelregels zijn min of meer hetzelfde maar bij walking basketball zijn rennen, springen en lichamelijk contact niet toegestaan. Voor een toeschouwer lijkt het daardoor een vertraagde opname van een sport waarin het er doorgaans best hard aan toegaat. Maar de inspanning is er wel degelijk. Een ideale spelvorm voor 55-plussers die in beweging willen blijven en contact willen onderhouden met andere sportliefhebbers. “Onze derde helft na de training is minstens zo belangrijk als het spelletje”, aldus Ben.

Walking basketball is na walking football in opkomst in Nederland. Het spel is overgewaaid uit Engeland en mag zich verheugen in een toenemende belangstelling. Voldoende teams om een regionale of landelijke competitie te beginnen zijn er nog niet want zover ze bij BV Krimpen weten zijn er nog maar een stuk of vijf verenigingen die het spel voor senioren organiseren. Walking Basketball wordt in Nederland ondersteund door Het Nationaal Ouderenfonds en lokaal door Synerkri.

BV Krimpen werd meer dan dertig jaar geleden opgericht en heeft op dit moment ongeveer vijftig leden, merendeels jeugdleden. Maar er is ook een team Heren 1 dat hoge ogen gooit in de regionale competitie. De laatste jaren werd menig seizoen wordt afgesloten met een podiumplaats. Heren 1 is het enige team van BV Krimpen waarin uitsluitend heren uitkomen. In alle andere teams zijn jongens en meisjes, mannen en vrouwen welkom. Zo ook in het recreantenteam, dat ook op dinsdagavond traint en bedoeld is voor liefhebbers die graag willen basketballen maar geen vaste competitie willen spelen.

Genoeg mogelijkheden voor de liefhebbers dus. Je hoeft er niet eens lang en sterk voor te zijn zoals de Amerikaanse toppers meestal ogen. Basketballers die klein en behendig, zijn kunnen net zo waardevol zijn voor hun team.

Zin om aan te sluiten bij Basketbalvereniging Krimpen? Kijk op www.bvkrimpen.nl of loop op een dinsdagavond eens binnen in sporthal De Populier aan de Populierenlaan.

Dit bericht is 1393 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief