Archieven

Dit bericht is 2179 keer gelezen

LEKKERKERK – Mensen met een verstandelijke beperking kregen afgelopen week een cadeautje van LionsClub Domaine des Dames. Betrokken begeleiders van Gemiva-SVG Groep verzorgden de uitreiking daarvan.

De dames van deze serviceclub uit Krimpen aan den IJssel hadden onderling een inzameling gehouden. Dit omdat de clubavonden vanwege corona vanaf maart al niet meer worden gehouden en zij toch graag iets voor de medemens willen betekenen. Ook de geplande Lifestyle Spring Market, de jaarlijkse activiteit om geld op te halen voor goede doelen, kon door de huidige crisis niet doorgaan.

Christine Smits werkt als begeleider bij Activiteitencentrum Poolmanweg in Lekkerkerk en was blij verrast toen ze werd gebeld. Ze wist meteen waar zij de opgehaalde 500 euro voor wilde gebruiken: voor een aantal mooie cadeaus voor cliënten die de afgelopen periode niet naar een dagbestedingslocatie konden gaan. “We merken dat cliënten de ondersteuning en activiteiten erg missen, terwijl ze dat juist zo nodig hebben. Een persoonlijk cadeau dat thuis voor wat afleiding kan zorgen is voor hen van harte welkom. Samen met andere Gemiva-collega’s uit de regio hebben wij cadeaus uitgezocht die goed bij hen passen.”

Eveline de Ronde is blij dat de LionsClub iets kan betekenen. “Vorig jaar hebben wij een gift uitgereikt in de vorm van een muziekinstallatie. Wij zijn toen zelf op locatie geweest en hebben gezien hoeveel zo’n bijdrage betekent. Daarom wilde wij ook dit jaar weer iets voor hen doen. Het idee van de persoonlijke cadeaus sprak ons meteen aan. Op deze manier hopen wij hen een extra steuntje in de rug te geven. Al kunnen we dit jaar vanwege de maatregelen de cadeaus niet zelf uitreiken, op de foto’s zien wij heel veel blije gezichten, daar doen wij het voor.”

Dagbestedingslocaties langzaam weer open
In regio Krimpenerwaard heeft Gemiva-SVG Groep zeven dagbestedingslocaties, zes woonlocaties en een Ambulante Dienst voor ondersteuning thuis. Vanwege de coronamaatregelen waren de dagbestedingslocaties de afgelopen periode gesloten. In de aankomende weken zullen de dagbestedingslocaties gefaseerd weer open gaan.

Dit bericht is 2179 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief