Archieven

Dit bericht is 979 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Cadeaubon Krimpenerwaard viert haar eerste jubileum. Alweer vijf jaar geleden bracht stichting Promotie Krimpenerwaard de bon op de markt onder het motto: ‘Leuk om te geven, leuk om te krijgen’.

Volgens secretaris Teus Hoogerwaard duurde het even voordat iedereen binnen de stichting overtuigd was, maar uiteindelijk kwam de cadeaubon er. “De discussie ging vooral over de grote hoeveelheid bonnen die al verkrijgbaar zijn, waarom nog een cadeaubon?”

Volgens Hoogerwaard draagt Cadeaubon Krimpenerwaard er vooral aan bij dat mensen lokaal kopen en lokaal besteden. “Na de herindeling leek een systeem dat gemeentegrenzen overstijgend was een mooie aanvulling. Een ander belangrijk punt was dat de bestaande systemen veelal van grote ketens zijn die niets bijdragen aan de leefbaarheid van de kernen. Bij het verzilveren van dat soort bonnen vissen de lokale ondernemers veelal achter het net en wordt het geld buiten de Krimpenerwaard besteed. Het idee voor deze cadeaubon kwam vooral vanuit de recreatieve hoek maar ook steeds meer middenstanders sluiten zich aan. Op deze manier is de bon steeds breder inwisselbaar, voor elk wat wils.”

Na de eerste berichten in de media in 2016 over de bon, kwamen de aanmeldingen al snel binnen en in de loop der jaren is het aantal inleverpunten gegroeid tot ruim honderd. “De cadeaubonnen zijn via onze website te bestellen, maar omdat niet iedereen graag online koopt, kwamen er ook fysieke verkooppunten in de verschillende kernen”, aldus Hoogerwaard. “Naast particulieren ontdekken ook steeds meer ondernemers en instellingen de Cadeaubon Krimpenerwaard. Zij geven de bonnen als origineel relatiegeschenk of als eindejaarsgeschenk aan hun personeel. Al dan niet gecombineerd met een mooi pakket streekproducten. Al enige jaren krijgen mantelzorgers in onze gemeente als waardering voor het werk dat ze doen een set Krimpenerwaard Cadeaubonnen.”

De uitstraling van de cadeuabon heeft recent een metamorfose ondergaan, aansluitend bij de stijl van de andere gebiedspromotiemiddelen. Hoogeerwaard stelt gerust: “Geen zorgen, de ‘oude’ bonnen blijven gewoon inwisselbaar.”

Meer informatie, deelnemen of een Cadeaubon Krimpenerwaard aanschaffen:
www.cadeaubonkrimpenerwaard.nl.

Dit bericht is 979 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief