Archieven

Dit bericht is 2717 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – Rond het entreegebouw van recreatiegebied Krimpenerhout bij Krimpen aan de Lek komen op korte termijn camera’s te hangen. Gebiedsbeheerder Groenalliantie hoopt hiermee nog meer vernielingen aan het gebouw te voorkomen. Ook wordt het gebied rond de Surfplas verboden terrein tussen zonsondergang en zonsopgang, zo gaf wethouder Leon de Wit zaterdagochtend aan in de uitzending bij RTV Krimpenerwaard.

De maatregelen zijn genomen na de recente vernielingen aan het gebouw.
Na een eerdere diefstal van een AED, werden afgelopen weekend de wc’s in het gebouw flink beschadigd en werd de bebording weggehaald. Ook waren er vuilnisbakken gesloopt en lag de vloer van het gebouw bezaaid met peuken, lege blikjes, bierflesjes en afgedankte etenswaren.

“De toiletten worden nu ‘hufterproof’ gemaakt”, liet De Wit in de uitzending weten. “Dat kost geld, hartstikke jammer, maar is blijkbaar nodig.” Ook wordt de fysieke handhaving in het gebied aangescherpt en wordt er gekeken naar een alcoholverbod na 20.00 uur. De regels die gaan gelden zullen kenbaar worden gemaakt op borden in het gebied.

“We kunnen natuurlijk geen permanente aanwezigheid van politie en boa’s realiseren, dus we doen vooral ook een beroep op de mensen zelf. Als ouders weten dat hun kinderen daar rondhangen, kunnen ze er ook een keer gaan kijken of het allemaal wel ordelijk verloopt. Een lastige opgave, dat weet ik, maar we zijn allemaal verantwoordelijk voor onze gezamenlijke spullen. Het is uiteindelijk belastinggeld waarmee dit betaald wordt.”

Naast politie, boa’s en Staatsbosbeheer wordt ook nadrukkelijk de samenwerking gezocht met het jongerenwerk in de Krimpenerwaard. “We moeten ook de jeugd verantwoordelijkheidsgevoel geven voor dit gebied. Hopelijk gaat dit lukken, maar daar wordt aan gewerkt”

Het idee om een hek te plaatsen rond het gebouw, gaat De Wit weer te ver. “Zo’n mooi gebouw, om daar dan een ijzeren hek omheen te zetten, dat lijkt me ook niet de bedoeling. Dat gaat ten koste van de mensen die zich wel netjes gedragen en genieten van dit mooie gebied.”

Luister hieronder naar het gesprek met wethouder Leon de Wit op de radio bij RTV Krimpenerwaard.

Wethouder Leon de Wit     

Dit bericht is 2717 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief