Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 6254 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Het nieuws hing al enige tijd in de lucht, maar is nu officieel naar buiten gebracht. Jan Luc Coenen, bekend van Fausto en Dame wordt, samen met zijn vrouw Elske, de nieuwe beheerder van camping Wilgerak. Een nieuwe start betekent een nieuwe naam. Vanaf 1 april a.s. is het ‘Stadscamping Schoonhoven’. 

“Een nieuw avontuur, zin in”, vertelt een enthousiaste Jan Luc Coenen dinsdagavond in de bibliotheek in Schoonhoven. Samen met Jonne Hogendoorn van ‘Aan Tafel’, verzorgde hij de catering bij de boekpresentatie van schrijfster Susan Smit. “Vorig jaar april ben ik op de camping eet- en drinkgelegenheid Dame gestart. Door een samenloop van omstandigheden word ik vanaf 1 april a.s. de nieuwe beheerder. Dit kwam op mijn pad en daar heb ik bewust voor gekozen. Het is een prachtige locatie, een van de weinige campings buitendijks.”

Stadscamping
Coenen heeft grote plannen om de camping te moderniseren en nog levendiger te maken dan deze nu al is. “Met het beheer nemen mijn vrouw en ik zorg voor de camping uit handen van de eigenaar. Ik ben ervan overtuigd dat de camping een goede rol kan spelen in Schoonhoven en de Krimpenerwaard. De naam is gewijzigd omdat wij met een frisse start willen beginnen. Een stadscamping wordt meer geassocieerd met een festivalterrein. Ik heb veel ideeën om er een bredere invulling aan te geven.” 

Druk
De eerste plannen zijn om de camping verder te vergroenen. Daarnaast komen er een aantal huurtenten. “Wij willen tussen gewoon kamperen en glamping in gaan zitten. Dus niet super de luxe maar wel goede bedden, prima dak boven je hoofd en een nieuw sanitair gebouw”, zet de ondernemer uiteen. Met goedlopende zaken als Fausto en Dame gaat Jan Luc het druk krijgen. “We willen goede mensen de ruimte en mogelijkheid geven om onze twee zaken doorgang te laten vinden. Mijn persoonlijke uitdaging en ambitie ligt nu bij de camping om daar een prachtige locatie van te maken.”

Binnenkort betrekken Jan Luc en Elske de ‘ambtswoning’ op de camping. Vanaf 1 april, opening van het seizoen, zullen zij 24 uur per dag, zeven dagen per week, beschikbaar zijn voor hun gasten.

Jan Luc Coenen is komende zaterdagmiddag te gast tussen 12.00 en 14.00 uur op de radio bij RTV Krimpenerwaard.

Dit bericht is 6254 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Camping Wilgerak wordt ‘Stadscamping Schoonhoven’

  • Wat mij verbaasd is , dat er met geen woord wordt gesproken over de jachthaven . Terwijl dit toch ook een deel is van het geheel. En waar toch wel een aantal verbeteringen zouden kunnen worden ingevoerd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief