Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 776 keer gelezen

HAASTRECHT – Het Carel Kraayenhof Quartet treedt vrijdag 1 oktober op in Theater Concordia in Haastrecht met de voorstelling ‘100 jaar Piazolla’.

Met de theatervoorstelling ‘100 jaar Piazzolla’ eren bandoneonist Carel Kraayenhof en pianist Juan Pablo Dobal hun muzikale idool en vader van de tango nuevo: Astor Piazzolla. Hun instrumentale juweeltjes wisselen Carel en zijn muzikale compañeros af met kleurrijke persoonlijke verhalen.

Al meer dan tien jaar reizen deze vier tangueros gezamenlijk over de wereld, met hun Sexteto Canyengue en met het Carel Kraayenhof Ensemble. Speciaal voor dit theatrale concertprogramma formeerden zij nu het Carel Kraayenhof Quartet.

Voor bandoneonist Carel Kraayenhof is Astor Piazzolla een muzikale godfather, een ware held, die zijn hele leven beïnvloed en gevormd heeft. Vanaf dat eerste moment op die hotelkamer, waarop Piazzolla aan Kraayenhof vroeg: “Speel eens wat voor me, jongen”, was de liefde wederzijds. Kraayenhofs band met Piazzolla dateert van 1987, toen hij drie maanden voor de maestro werkte in zijn Tango Apasionado in New York. Het leven van de grote Hollander met zijn Argentijnse hartklop blijft voor altijd verbonden met de geniale Argentijnse Maestro. Als vader van de tango nuevo nodigde Piazzolla Carel persoonlijk uit om te soleren in zijn ‘Tango Apasionado’. Door het optreden van Kraayenhof bij het koninklijk huwelijk werden veel mensen diep geroerd door de melancholische én krachtige muziek van Piazzolla. Na Kraayenhofs vertolking van ‘Adios Nonino’ tijdens het koninklijk huwelijk in 2002 schreef Piazzolla’s zoon Daniel hem: “My father in heaven is proud of you.”

Dobal is afkomstig uit Buenos Aires, de stad waaraan Piazzolla zijn muziek opdroeg. Hij begeleidde zangeres Amelita Baltar – Piazzolla’s tweede vrouw – in Europa. Zij was de eerste vertolker van de ballades en liederen van Piazzolla en Ferrer.

Als Carel het muzikale kind is van Piazzolla, dan zijn bassist Jaap Branderhorst en violist Bert Vos zijn kleinkinderen. Ook pianist Juan Pablo Dobal, afkomstig uit Buenos Aires, had al op jonge leeftijd een warme band met Piazzolla’s muziek. Hij begeleidde Amelita Baltar, de geliefde van Piazzolla en eerste vertolkster van zijn ballades en liederen.

Carel Kraayenhof is op vrijdag 1 oktober om 20.15 uur te zien in Theater Concordia. Kaarten à 19,50 euro zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

Dit bericht is 776 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief