Archieven

Dit bericht is 802 keer gelezen

Foto: NanceFotografie

Foto: NanceFotografie

VLIST – Begin november 2016 kreeg Carolien Boere (50), woonachtig aan de West Vlisterdijk, de onheilstijding van uitgezaaide borstkanker. “Dat maakt je verdrietig, je bent in shock en je toekomst valt in duigen.” Desondanks zet Carolien door en de tijd die haar gegeven is, benut zij onder andere om zich in te zetten voor de Stichting Alpe d’HuZes.

“Je weet dat het je doodsvonnis is”, vertelt Carolien in gesprek met RTV Krimpenerwaard. “Maar je moet verder, we hebben twee kinderen die volgend jaar afstuderen. Dat wil ik nog heel graag meemaken en zo het nu gaat, kan ik dat nog meekrijgen.” Carolien heeft jarenlang gewerkt bij de Nederlandse Voedsel en Warenautotoriteit (NVWA). Vanwege haar ziekte is ze per 1 januari ‘eervol’ ontslagen. “Ik heb daar altijd met veel plezier gewerkt, maar na twee jaar afwezigheid door mijn ziekte was het geen optie om weer aan de slag te gaan. Het is nu definitief afgesloten. Bij de keuringsarts van het UWV stond ik, bij wijze van spreken, binnen tien minuten weer buiten.”

Fokvee
Op de vraag of haar ziekte moeilijke gesprekken brengt, geeft Carolien aan dat het doorgaans meevalt. “De kinderen studeren en wonen op kamers. Daardoor worden zij er niet continue mee geconfronteerd.” Haar man Jan heeft direct, na de mededeling van de ziekte van Carolien, de beslissing genomen om te stoppen met het melkvee. “Op dat moment leek de beslissing erg snel genomen. Nu achteraf is dit een juiste gebleken. Jan houdt zich nu bezig met fokvee in samenwerking met de buren”, aldus Carolien.

Acties
In juni 2016 heeft Carolien de Alpe d’HuZes gefietst. “Achteraf gezien al met de kanker in mijn lijf. Nu mijn levensprognose iets langer is dan eerst gedacht, wil ik heel graag de komende editie meedoen. Ik heb een team gevormd met familie en vrienden van in totaal tien personen. De naam van het team is Team Carolien.” Om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel zijn er diverse acties geweest. “Ik ben begonnen met het verkopen van eigen gemaakte jam. We hebben inmiddels zestien shirtsponsers en per persoon leggen we ook een eigen bedrag in. Streven is om dertigduizend euro op te halen”, geeft Carolien aan. Er komen nog meer acties aan zoals pizzaworkshops, een veiling van diverse producten, een benefietdiner en op zondag 19 mei een fietssponsortocht. De start van deze tocht is in Oudewater en Gouda. Er zijn mooie routes uitgezet over 20, 60 en 100 kilometer. Ze gaan langs de boerderij van Carolien en Jan, die dan functioneert als verzorgingspunt.

E-Bike
Alle activiteiten en acties van Team Carolien zijn te volgen via de gelijknamige facebookpagina en op www.opgevenisgeenoptie.nl. Carolien leeft nu toe naar begin juni om de Alpe d’Huez minimaal twee keer te bedwingen. “Mijn conditie laat het niet meer toe om dit met een normale racefiets te doen. Ik heb ontheffing gekregen om de berg op te gaan met een e-bike. Wil het gaan proberen”, geeft Carolien vastberaden aan.

Het gehele gesprek met Carolien Boere is deze zaterdag te beluisteren tussen 12.00 en 14.00 uur op de radio bij RTV Krimpenerwaard.

Team Carolien

Team Carolien

Dit bericht is 802 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Carolien zet door met Team Carolien

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief