Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 2070 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Politie en opsporingsambtenaren van de gemeente Krimpenerwaard handhaven vanaf nu strenger op het naleven van de coronaregels. Overtreders van de 1,5 meter-regel riskeren een boete van 95,- euro, zo benadrukte burgemeester Roel Cazemier zaterdagochtend op de radio bij RTV Krimpenerwaard.

“Nu het boetebedrag voor het overtreden van de coronaregels  fors omlaag is gebracht, zullen agenten en boa’s sneller geneigd zijn om een bon uit te delen. Vierhonderd euro is natuurlijk een heel bedrag, maar met 95 euro kun je makkelijker een tik op de vingers geven. Houd daar rekening mee en leef de regels na.”

Privéfeestjes
Cazemier ziet dat het vooral fout gaat in de huiselijke sfeer, bijvoorbeeld tijdens privéfeestjes. “Die hebben we in de Krimpenerwaard ook al gehad. Dat kan natuurlijk niet, we zitten in een gedeeltelijke lockdown. Je kunt nu niet je vrienden uitnodigen voor een gezellig feestje. Daar moeten we echt even mee wachten. Hopelijk kan dat over een paar weken weer, dus even doorbijten.”

Krimpenerwaard behoort tot de veiligheidsregio Hollands-Midden, die als ‘zeer ernstig’ is aangemerkt als het gaat om de heftigheid van toeslaan van het virus. Cazemier spreekt van een ‘zorgelijke’ situatie, zeker gezien wat dit betekent voor de ziekenhuiscapaciteit. “Dat is het punt waar alle maatregelen op gericht zijn.”

Krimpenerwaard heeft dagelijks nog te maken met tietallen coronabesmettingen.  We begonnen maandag met 31 besmettingen, dinsdag 29, woensdag 41, zo liep het helemaal op, donderdag 34 en gisteren met 21 loopt het weer naar beneden, goed nieuws. Er is een persoon opgenomen in  het ziekenhuis. Een week eerder bijna 200 besmettingen met het virus en deze week zitten we op 150. Dus ik heb een beetje hoop dat als deze trend zich doorzet, we zo’n beetje op de top zitten. Dat het landelijk zichtbaar wordt, wat de maatregelen opleveren.”

Dit bericht is 2070 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief