Archieven

Dit bericht is 2398 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Jan Dekker treedt met ingang van september af als fractievoorzitter van het CDA in de gemeente Krimpenerwaard. In de raadsvergadering van 15 juli, de laatste vergadering voor het zomerreces, neemt hij afscheid van de raad.

Hij draagt het fractievoorzitterschap over aan Irma Bultman (26). Bultman is sinds 2018 al actief in de raad en is momenteel plaatsvervangend fractievoorzitter.

Geïnterviewd door RTV Krimperwaard geeft Dekker twee belangrijke redenen aan om te stoppen met het raadswerk. Hij ambieert geen derde termijn als fractievoorzitter, temeer omdat er binnen het CDA Krimpenerwaard een aantal jonge leden zich graag met het raads- en commissiewerk wil gaan bezig houden. Het leek hem dan ook goed om niet te wachten tot de termijn van vier jaar er op zit, maar nu al ruim baan te maken.

Dekker heeft, zo zegt hij, nog andere activiteiten zoals zijn eigen bedrijf waarvoor hij zich nu nog meer kan inzetten. Andere activiteiten binnen het CDA ziet Dekker zich voorlopig nog niet verrichten, hij wil op dit gebied even rust inbouwen.

Dekker is inmiddels 45 jaar lid van het CDA, heeft daarin verschillende bestuursfuncties vervuld en is lid geweest van een aantal raadscommissies in Bergambacht. De laatste twaalf jaar daarvan was hij intensief betrokken als voorzitter van het CDA Bergambacht en sinds de gemeentelijke herindeling twee keer als CDA-lijsttrekker voor de nieuwe gemeente Krimpenerwaard.

Dekker zegt terug te kijken op een mooie en zeer leerrijke periode waarin met veel mensen op een prettige wijze is samengewerkt. “Met de eigen fractieleden, met de leden van de andere fracties en vooral met de burgers die mij goed wisten te vinden.”

Door het vertrek van Dekker komt de ervaren Frank Moné terug in de raad. Diens plek als commissielid wordt nu ingenomen door de 21-jarige Coen Hoogendijk uit Gouderak.

 

Dit bericht is 2398 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief