Archieven

Dit bericht is 892 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Het CDA in Krimpenerwaard pleit voor maatwerk voor winkeliers in de gemeente tijdens de lockdown. Bijvoorbeeld dat winkels tijdens de verplichte sluiting, wel mensen op afspraak kunnen ontvangen. De partij vraagt het college in schriftelijke te kijken naar de mogelijkheden hiervan.

CDA Krimpenerwaard ziet de lockdown van vijf weken ook als een uiterste poging om drukte in
winkelstraten tegen te gaan. “‘Koopgootdrukte’ leidt immers onvermijdelijk tot onwillekeurige contacten
tussen bezoekers, met het risico op overdracht van het virus”, aldus raadslid Kees Larooij. “We zien óók dat sommige sectoren hard worden getroffen door de maatregelen, nu nog meer omdat Nederland op slot is gegaan.”

Vervolgens: “Ondernemers zoeken altijd naar mogelijkheden binnen de beperkingen, maar dan moeten die er wel zijn. Niet elke winkelier heeft een webshop. Er zijn goede voorbeelden: restaurants bezorgen
maaltijden aan huis of laten ze afhalen; cafés doen aan ‘coffee to go’. Zo vinden bedrijven
oplossingen. Maar dat kost natuurlijk wel tijd.”

Is er misschien toch meer mogelijk?, vraagt Larooij zich af. “Kunnen kledingzaken gesloten zijn maar wel mensen op afspraak ontvangen? Met een tijdslot van bijvoorbeeld een half uur kunnen die klanten dan 1 op 1 worden geholpen. Of dit commercieel interessant is, dat moeten de zaken zelf afwegen, maar het is een mogelijkheid die perspectief biedt en geen drukte in de winkelstraten oplevert.”

Het CDA roept het college op om na te gaan of maatwerk mogelijk is voor de winkeliers in de gemeente met als doel: contact tussen winkel en klant. Larooij: “De burgemeester heeft met de inwerkingtreding van de nieuwe Wet publieke gezondheid sinds 1 december ruimere bevoegdheden. Het zou goed zijn voor de winkeliers in onze gemeente als zij met bijvoorbeeld de mogelijkheid van een tijdslot voor een klantcontact de economische schade van het coronavirus kunnen beperken.”

Dit bericht is 892 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief