Archieven

Dit bericht is 1284 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – De leden van CDA Krimpen hebben onlangs ingestemd met de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart dit jaar.

Op plaats één staat de huidige fractievoorzitter Gerrit Jan Miedema, gevolgd door de jonge CDA’er Jasper de Vries (25). Daarmee geeft het CDA Krimpen gehoor aan de oproep van het CDJA om in het hele land jonge mensen hoog op de lijst te zetten voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Op plek drie volgt Fred Slappendel, die al eerder burgerraadslid was voor het CDA. Dan volgen Jeroen Slingerland (4), Karin van Cappellen (5),Robert Verhagen (6), Bas Dumoulin (7) en Jan van Dalen (9). Ook op de lijst: Albert van Wijk, huidige bestuursvoorzitter van het IJsselland Ziekenhuis.

Fractievoorzitter Gerrit Jan Miedema is enthousiast: “Dit unieke team zal onze christendemocratische boodschap vol optimisme en overtuiging brengen.” De volledige lijst is terug te vinden op de site van het CDA Krimpen of de verschillende social media kanalen.

Kandidaat-wethouder is Wubbo Tempel, die momenteel wethouder financiën, duurzaamheid en onderwijs is. Als wethouder zette Wubbo in de afgelopen periode al een aantal resultaten neer: de financiën van de gemeente staan er na een moeilijke periode weer gezond bij, en de opbrengsten van de verkoop van Eneco-aandelen zijn opgenomen in reserves die nieuwe ontwikkelingen in Krimpen mogelijk maken. De gemeente stelde een duurzaamheidsagenda vast die Krimpense inwoners helpt met klimaatmaatregelen door stimuleringsacties. Ook zijn er na tientallen jaren stilstand eindelijk mooie plannen voor de Werf van Duijvendijk. Wubbo zet graag zijn werk voort om genoemde projecten tot een goed einde te brengen.

De ambitieuze houding van de wethouder klinkt ook door in het verkiezingsprogramma.

Het eerste speerpunt wint er geen doekjes om: ‘een bruisend centrum voor Krimpen’. In het verkiezingsprogramma komt het CDA met een reeks laagdrempelig en meer ingrijpende plannen om het centrum van Krimpen de komende jaren meer sfeer en gezelligheid te geven. Het tweede speerpunt is niet minder ambitieus: ‘De gezondste gemeente van Nederland’. Als het aankomt op voldoende beweging en gezonde voeding scoort Krimpen aan den IJssel onder het landelijke gemiddelde, stelt het CDA. De partij wil deze trend keren door sport en gezonde voeding op meerdere fronten te stimuleren. Ook wil het CDA de drugsproblematiek in Krimpen en de stijgende zorgkosten terugdringen.

Speerpunt drie en vier zijn gericht op duurzaam ouder worden in de gemeente: ‘Krimpen krijgt een zorghotel’ om mensen in hun eigen gemeente te laten revalideren na een ziekenhuisopname, en ‘Een Knarrenhof moet er komen!’ waarbij het CDA de ambitie uitspreekt om snel een woonhof voor meerdere generaties te realiseren binnen de gemeente.

Tenslotte wil het CDA zich hardmaken voor een extra oeververbinding: ‘Een Algera-bypass geeft Krimpen lucht’. De bedenker van het plan, verkeerskundige Fred Slappendel, staat op plaats drie van de lijst. Hij was al betrokken bij de plannen voor de huidige werkzaamheden aan de grote kruising; zo bedacht hij de verplaatsing van de bushaltes voor meer doorstroming.

Renée van Velzen-Stigter stopt na deze raadsperiode met haar werkzaamheden als burgerraadslid. Zij is sinds 2012 actief binnen het CDA Krimpen, en is vanaf september 2019 burgerraadslid.

Dit bericht is 1284 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief