Archieven

Dit bericht is 1577 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – CDA-fractieleider Jan Dekker uitte zaterdagochtend op de radio bij RTV Krimpenerwaard de ongerustheid bij zijn partij over wat hij noemt het ‘kennelijke gedoogbeleid’ met betrekking tot drugshandel binnen de gemeentegrenzen.

Met name noemde Dekker het parkeerterrein aan de Veerweg in Bergambacht. “Hier wordt vlakbij het Jongeren Ontmoetingspunt vanuit een auto regelmatig in drugs gehandeld. Volgens omwonenden hebben zij regelmatig de politie hiervan in kennis gesteld.”

Burgemeester Cazemier heeft vorig jaar, aldus Dekker, al toegezegd dat er op die plek gehandhaafd zou gaan worden. En er is ook een camera geplaatst. “Alleen jammer dat boomtakken het zicht van de camera nu belemmeren.” Dekker vertelde dat bewoners nu het gevoel hebben dat er niet naar hun bezwaren wordt geluisterd. Het CDA wil nu van het college weten of er inderdaad sprake is van een gedoogbeleid.

In De Waard op de Kaart kwam ook wethouder Leon de Wit aan het woord. In dat gesprek werd ook nog even ingegaan op de verontrusting bij het CDA over mogelijk gedoogbeleid. Dit onderwerp valt onder de verantwoordelijkheid van de burgemeester, maar namens het college wilde De Wit nadrukkelijk stellen dat er in de gemeente Krimpenerwaard geen sprake is van gedoogbeleid. Voor surveillance in de gemeente is maar een beperkt aantal wagens en manschappen beschikbaar. Aan het probleem van de takken voor de camera kan volgens De Wit zeker iets worden gedaan.

Dit bericht is 1577 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief