Archieven

Dit bericht is 942 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – De CDA-fractie in de raad van Krimpenerwaard roept samen met andere fracties in een motie op om in de toekomst landbouwgrond niet meer voor natuurontwikkeling te onteigenen.

Met deze motie wil de gemeenteraad van Krimpenerwaard een signaal afgeven en roept zij het college op om deze visie onder de aandacht te brengen bij de minister en de provinciale overheden voor toekomstige natuurontwikkelingen.

Het machtsmiddel onteigenen draagt volgens het CDA niet bij aan goede verhoudingen tussen de overheid en de agrarische sector. CDA’er Kees Larooij: “Er is ook sprake van toenemend wantrouwen tegen de overheid omdat er nog meer ingrijpende besluiten op stapel staan met gevolgen voor landbouwgrond, zoals stikstofplannen en woningbouw. Iedereen weet dat natuurontwikkeling een breed draagvlak heeft. Maar iedereen weet ook dat boeren zeer gehecht zijn aan de grond waarop zij al vele generaties boeren. Bij agrariërs in de Krimpenerwaard is nu onrust ontstaan omdat de gemeente tot onteigening is overgegaan.”

Vervolgens: “Bestemmingsplannen beschrijven de natuurdoelen, maar behoren ook ruimte te bieden voor maatwerk. Vandaar dat de CDA-fractie pleit voor samenwerking en voor goed overleg, en daarmee voor natuurontwikkeling met draagvlak bij alle partijen.”

CDA-Krimpenerwaard diende deze motie, die met grote meerderheid werd aangenomen, samen in met SGP, VGBK en Lokaal op 1.

Dit bericht is 942 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief